בלוג האוכל המומלץ michi

עוגיות חמאה במילוי קרמל מלוח

24 עוגיות

עוגיות רכות במילוי שוקולד ומריר וקרמל מלוח

המאפה שימיס גם אתכם: עוגיית חמאה ממולאת בשוקולד מריר ובקרמל מלוח.
טריק נפלא: אפיית העוגיות בתבנית מיני מאפינס, שבכך שומרים על צורתה גם בצינון.
יוצרים בעוגייה שקע, ממלאים בשילוב המופלא של שוקולד מריר וקרמל מלוח, צננים ומסתערים!
השתמשתי בתבנית מאפינס 24 שקעים מלבנית מסדרת הכלים Roso Glaze(להשיג ברשת "קוק אנד בייק").
טריק נפלא של עוגיית חמאה ממולאת בתבנית מיני מאפינס ובקלות!!

מתכון בשיתוף https://www.cook-bake.co.il/

אופן ההכנה

1. לבצק: מחממים תנור לחום בינוי 150 מעלות. בקערה מערבבים עם כף עד חמאה ואבקת סוכר. מוסיפים קמח ומלח עד שנוצר בצק אחיד. ממלאים את תבנית המיני מאפינס. כמעט עד לקצה. אופים 20 דקות ומוציאם. כשעדין חם יוצרים בעזרת כפית או כף עץ שקע במרכז העוגייה. מצננים לפחות 10 דקות בטמפרטורת החדר.
2. ממלאים כל שקע ב2-3 חתיכות מהשוקולד המריר.
3. לטופי: יוצקים שמנת לסיר בינוני . מוסיפים סירופ תירס/דבש/גלוקוז וסוכר ומחממים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית כ 6-8 דקות או עד שנוצרות בנוזל בועות צפופת והצדדים והצבע הופך לכהה יותר. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה והמלח ומערבבים. יוצקים מעט מהקרמל על עוגייה (יש למהר בתהליך – הטופי מתקרר במהירות). מצננים כמה דקות ומגישים.

טיפ ממיכל:

את התבנית אפשר למצוא ברשת "קוק אנד בייק" ובקישור ישיר לקנייה:
תבנית מושלמת ממש אין צורך בשימון!! בנוסף גודל מושלם לעוגיות מפנקות.
https://l.michi.co.il/tavnitmini

המרכיבים

לבצק
• 200 גרם חמאה רכה
• 100 גרם אבקת סוכר
• 210 גרם קמח (כוס וחצי)
• 1/2 כפית מלח

למילוי
• 100 גרם שוקולד מריר עם אגוזים חתוך גס
• 250 מ"ל שמנת מתוקה
• 100 גרם סירופ תירס/ דבש/ גלוקוז
• 100 גרם סוכר (חצי כוס)
• 1 כף חמאה
• 1/2 כפית מלח גס

• 2 כפות פרוסות שקדים לקישוט

גלילה לראש העמוד