בלוג האוכל המומלץ michi

פיצה לבנה

2 יחידות הקוטר כ 40

פיצה לבנה עם בשמל וגבינות

אוהבים פיצה טרייה חמה מהתנור?
מה דעתכם לגוון עם פיצה לבנה?
אתם תפתיעו את כולם עם הפיצה הכי מפתיעה שיש.
הפיצה האהובה על הבת הקטנה שלי הדס!!
בשמל עדין עם מוצרלה ופרמזן יוצר פיצה משובחת ועדינה.


אופן ההכנה

1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, המלח, שמן זית ומים (להקפיד שמים ומלח לא יונחו ליד השמרים) לשים כדקה, עד שהבצק מתאחד, ובודקים את מצב הלחות שלו. אם הוא יבש – מוסיפים עוד מעט מים. אם הוא לח – מוסיפים עוד מעט קמח. ממשיכים ללוש כ-8 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד. אם הוא מיועד לשימוש מיידי – מניחים להתפחה של כחצי שעה, בטמפרטורת החדר או עד שהוא מכפיל את נפחו אם הוא מיועד לשימוש מאוחר יותר – מעבירים למקרר. הבצק נשמר בקירור עד 3-4 ימים או במקפיא עד 3 שבועות.
2. מחממים את התנור ל-240 מעלות. שמים את החמאה בסיר בינוני וממיסים אותה על להבה בינונית. מוסיפים את הקמח ומערבבים תוך כדי חימום כשתי דקות . מוסיפים את החלב או השמנת ומערבבים עם מטרפה היטב תוך כדי חימום עד שהרוטב מתחיל להסמיך (במידה ונוצרו גושים מגבירים את הערבוב) ונוצרת בועה גדולה במרכז הסיר (סימן לתחילת רתיחה) .מתבלים במלח , פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים.
3. מחממים תנור לחום גבוה 240 מעלות . משמנים תבנית אפייה בשמן זית מרדדים את הבצק לשני עיגולים בקוטר כ 35 ס"מ או 4 עיגולים בקוטר 16 ס"מ. יוצקים בשמל ומפזרים באופן אחיד (מלבד השולים) , מפזרים מעל עלי טימין, פרמזן ומוצרלה. אופים 12-16 דקות עד שמזהיב והבצק אפוי בקצוות והגבינה הזהיבה

טיפ ממיכל:

תוספות נוספות שיתאימו: תירס ותרד מאודה ומסונן.

המרכיבים

לבצק

• 1/2 ק"ג קמח (3 וחצי כוסות)

• 1 כפיות (10 גרם) מלח

• 20 גרם שמרים טריים או 7 גרם שמרים יבשים

• 2 כפות שמן זית

• 290 מ"ל מים (1/3 1 כוסות)

לציפוי
• 50 גרם חמאה
• 4כפות קמח 40 גרם
• 1/2 1 כוסות חלב או שמנת לבישול
• 1/8 כפית אגוז מוסקט
• 200 גר' מוצרלה מגוררת
• 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת (אם רוצים)
• עלים טריים מענף אחד של טימין/ אורגנו או חצי כפית טימין/אורגנו יבש
• מלח ופלפל

גלילה לראש העמוד