בלוג האוכל המומלץ michi

שניצל כשר לפסח מושלם

ל 4 סועדים

שניצל כשל"פ בשיטה האוסטרית

הידעתם?
ששניצל באוסטריה נחשב מושלם כשהציפוי מתנפח ונפרד מנתח הבשר( כל סוג של בשר וגם עוף כמובן).
יוצר בעצם כשכבה קריספית ממש נפרדת.
אוסטריה היא מדינת המקור של השניצל אבל נראה לי שבישראל מזמן השניצל הרבה יותר פופולרי.
הצלחתי להכין שניצל אוסטרי אמיתי כשר לפסח!!!
זה מושלם אתם חייבים לנסות.
הקפידו על השלבים במדויק ויצא לכם שניצל תפוח וקריספי.
כמה טריקים קטנים במתכון וזה שלכם.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד.

אופן ההכנה

  1. דופקים את נתחי חזה העוף עם פטיש בצד החלק בלבד לנתח דק.
  2. מחממים שמן במחבת בגובה חצי עמוק ולא חם מידי כ 160 מעלות.
  3. מכינים 4 מגשים : הראשון עם ליטר מים, השני עם הקמח התופח, השלישי עם ביצים טרופות והרביעי עם קמח המצה. טובלים את נתח העוף במים, אח״כ בקמח משני הצדדים מעבירים לביצה ובעדינות לקמח המצה ובשום אופן לא להדק את הפרורים לשניצל.
  4. מטגנים כ 4-5 דקות מכל צד או עד שמזהיב ומוציאים אל רשת לצינון קל. אוכלים חמים וטרי.

המרכיבים

  • 600 גרם חזה עוף חתוך לפיסות דקות
  • 1/4 1 כוסות קמח תופח לפסח
  • 2 ביצים גודל L
  • 1/2 2 כוסות קמח מצה
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון חצי עמוק
גלילה לראש העמוד