בלוג האוכל המומלץ michi

פיתה עם זעתר

6 יחידות

פיתה זעתר מושלמת ורכה

מאפה שמרים מושלם לצאת החג.
יש במתכון מרכיב סודי שמוסיף רכות למאפה השטוח ומשביח את ההתפחה.
אתם תתמוגגו ממש, מבטיחה!
הזעתר ושמן הזית יחד במאפה המשגע יוצרים מאפה מטורף.

אופן ההכנה

  1. לקערת מיקסר עם וו לישה מוסיפים קמח, מים, שמרים, סוכר, ביצה, שמן ומתחילים ללוש במהירות איטית. לאחר דקה מוסיפים את המלח. לשים כ 8 דקות. הבצק יוצא מעט דחוס ( הפירה יוסיף לנו עוד לחות מאוחר יותר). אם הבצק יבש מידי מוסיפים עוד 1-2 כפות מים.
  2. ממחים את תפוח האדמה ומוסיפים לבצק ולשים עוד 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד. במידה והבצק לח מידי למגע מוסיפים עוד כף קמח.
  3. מתפיחים  מכוסה  כ 45 דקות  או עד שמכפיל את נפחו.  מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל6 כדורים שווים. מרדדים כל כדור לפיתה בקוטר כ 12-14 ס״מ. מכסים ומתפיחים כ 20 דקות. יוצרים עיטור על המאפה התפוח בעזרת קלף אפייה. יוצרים פסים לאורך המאפה לכיוון אחד וברווחים של כ 2 ס״מ ולכיוון השני באלכסון ליציאת מעוינים. פסים עמוקים שיישארו גם לאחר האפייה.
  5. מחממים תנור ל 210 מעלות.
  6. מברישים בשמן זית וזורים זעתר מעל. אופים כ 12 דקות או עד שמזהיב. מורחים מעט שמן זית ומגישים.

טיפ ממיכל:

בצק נהדר ללחניות ומאפים גם ללא תבלינים.

המרכיבים

  • 320 גרם קמח רגיל או קמח לחם( 1/3 2 כוסות)
  • 1 ביצה m
  • 120 מ״ל מים( 1/2 כוס)
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 4 כפות שמן
  • 1 תפוח אדמה בינוני קלוף ומבושל לגמרי ( כ 130 גרם)
  • להברשה: 1/3 כוס שמן זית ו1/4 כוס תבלין זעתר
גלילה לראש העמוד