בלוג האוכל המומלץ michi

קציצות דגים על הגריל ברוטב פיקנטי

ל כ 15-18 קציצות

קציצות דגים נפלאות ברוטב מרוקאי

קציצות דגים רכות, צרובות וזהובות עם רוטב שנותן טעם וניחוח נהדר.
מבשלים את הרוטב בכירת הצד, ממש בסמוך לקציצות שנצרבות על גריל Weber Genesis
אפשר להכין לערב החג כבר יום לפני – כל חימום נוסף רק מעצים את הטעם.
מתכון שמתאים לכל השנה.
פרסום בשיתוף ניין מוצרי צריכה – היבואן הרשמי של WEBER בישראל
סרטון הכנה כאן בעמוד

אופן ההכנה

  1. במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את שיני השום כדקה עד שמזהיבות מעט. מוסיפים פלפל אדום וחריף וממשיכים לטגן על אש גבוהה כשתי דקות. מוסיפים פפריקה מתוקה וחריפה וממשיכים לטגן דקה. מוסיפים מים, עגבניות מרוסקות ופפריקה מיובשת. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ 15 דקות.
  2. מחממים את הגריל לחום של כ 230 מעלות.
  3. בקערה בינונית מערבבים את כל מרכיבי הקציצות. מתבלים בכפית מלח ורבע כפית פלפל. יוצרים קציצות בקוטר כ-4 ס״מ. משמנים אותן במברשת.
  4. מניחים את הקציצות על גריל חם וצורבים כ-3 דקות מכל צד או עד שמזהיבות.
  5. מתבלים את הרוטב במעט מלח ופלפל ואם יש צורך מוסיפים מים. אפשר להעביר את המחבת לגריל. מעבירים לרוטב החם את הקציצות. מבשלים יחד עוד כ 10 דקות על אש בינונית. מתקנים תיבול ומגישים חם עם כוסברה קצוצה מעל. כל חימום נוסף רק משביח את המנה.
  6. מומלץ כמנה ראשונה בחג ואפשר להכין יום לפני. חג שמח!

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף את הגריל במחבת פסים משומנת.

המרכיבים

לקציצות:

  • 600-700 גרם דג לבן טחון
  • 1/4 כוס קמח מצה או (אחרי החג) – פרורי לחם דקים
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף כורכום
  • 3-4 פילטים של אנשובי קצוצים דק (לא חובה)
  • 1/4 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות שמן לשימון הקציצות

לרוטב

  • 1/4 כוס שמן זית או שמן רגיל
  • 8 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות או טבעות
  • 1 פלפל חריף חתוך לפרוסות דקות
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה או מרוקאית
  • 1/2 כף פפריקה חריפה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה טרייה (להשאיר קצת בצד לקישוט)
  • 4 יחידות פפריקה מיובשת (לא חובה)
  • 2 כוסות מים
  • 400 מ״ל עגבניות מרוסקות
  • מלח ופלפל
גלילה לראש העמוד