בלוג האוכל המומלץ michi

שיפודי עוף ובקר ספירלה

8-10 שיפודים

שיפודי עוף ובקר מגולגלים

שיפודי עוף מגולגלים על הגריל שמשלבים עוף ובקר.
ביחד נוצרים שיפודים בטעמים מופלאים ורכות מרבית.
מילוי הבשר בתיבול של קבב מושלם משתלב נהדר עם חזה העוף ויוצר ספירלות מגולגלות מרהיבות.
כל הטוב הזה נצלה בחום גבוה על גריל איכותי בכמה דקות בלבד.
מנת גריל קלה להכנה עם טעמים נפלאים ומאוד ישראליים.

פרסום בשיתוף עם Weber ישראל מבית ניין מוצרי צריכה – היבואן הרשמי.

אופן ההכנה

1. בקערה בגודל בינוני מערבבים את הבשר הבקר, בצל, כמון, פפריקה, אריסה וחלמון ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל.
2. מניחים 2 פיסות עוף צמודות לאורך על משטח ומכסים בניילון או נייר אפייה. משטחים את הנתחים בעזרת פטיש שניצלים. מורחים מעל שכבה של מילוי בקר ומגלגלים (אם יש קצת קרעים זה בסדר גמור).
3. חותכים לפיסות ברוחב 2 ס״מ ומשפדים על כל שיפוד כ-4-5 פיסות מגולגלות. ממשיכים עד שהעוף והמילוי נגמרים.
4. מחממים את הגריל כ-10 דקות. מדליקים את כל המבערים על חום גבוה .סוגרים את מכסה הגריל עד שמד הטמפרטורה יעיד ל- 250-280 מעלות. אז הגריל מוכן לצליית השיפודים!
5. בקערה קטנה מערבבים שמן, פפריקה ושום.
6. מתבלים את השיפודים במלח ופלפל ומברישים בשמן מתובל משני הצדדים. פותחים את מכסה הגריל וצולים על הגריל כ-4 דקות מכל צד או עד שמזהיב. מגישים חם עם פיתות וטחינה. מעדן.

טיפ ממיכל:

למי שאין גריל אפשר להכין את המנה על מחבת פסים חמה בדיוק באותה טכניקה.

המרכיבים

• 600-700 גרם חזה עוף חתוך לשניצל
• 400 גרם בשר בקר טחון
• 1 בצל סגול קלוף ומגורר
• 1 כפית כמון
• 1 כפית פפריקה
• 1 כפית אריסה (אם רוצים)
• 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
• 1 חלמון
• מלח ופלפל

לשמן המתובל:
• 1/4 כוס שמן זית
• 1 כף פפריקה
• 2 שיני שום כתושות
• מלח ופלפל

גלילה לראש העמוד