בלוג האוכל המומלץ michi

גרטן תפוחי אדמה קלאסי

לתבנית מלבנית בגודל 20*30 ס"מ

גראטן תפוחי אדמה

מנה טעימה, תמיד מרשימה ומנצחת .
אצלי היא על בסיס של בשמל קליל.
3 טיפים חשובים להצלחה:
תפוחי האדמה צריכים להיות מכוסים לגמרי ברוטב.
אפייה עד 200 מעלות ולא מעבר.
לאפות לפחות שעה.
זה יוצא רך ועם רוטב מושלם מעט סמיך!!!!!
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד.

אופן ההכנה

1. בסיר בינוני ממיסים חמאה ומוסיפים את הקמח ומבשלים יחד כדקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הנוזלים ומבשלים על אש גבוה תוך כדי ערבוב כד שהרוטב מעט מסמיך וקרוב לרתיחה. מוסיפים אגוז מוסקט ומתבלים במלח ופלפל גרוס. ממליחים מעט יוצר. אם הרוטב סמיך מידי מומלץ להוסיף עוד חלב ולערבב.
2. מחממים תנור ל 195 מעלות טורבו. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות מאוד, מומלץ במנדולינה או מעבד מזון.
3. משמנים את התבנית בחמאה, מסדרים את תפוחי האדמה ויוצקים את הבלילה כך שתכסה לגמרי. מפזרים גבינה מעל.
4. אופים שעה בתנור או עד שרך לגמרי ( בודקים עם מזלג). מגישים חם ומבעבע.

טיפ ממיכל:

1. אפשר להחליף את השמנת בחלב וזה יוצא טעים מאוד.
2. אפשר גם בלי גבינה מעל.

המרכיבים

• 5-6 תפוחי אדמה בגודל בינוני קלופים
• 3 כפות חמאה (30 גרם)
• 3 כפות קמח( 30 גרם)
• 1 כוס חלב ( 240 מ״ל)
• 1 מיכל שמנת לבישול או רגילה ( 250 מ״ל)
• 1/2 כפית אגוז מוסקט ( אם רוצים)
• 70 גרם גבינה מוצרלה מגוררת
• מלח ופלפל שחור גרוס

גלילה לראש העמוד