בלוג האוכל המומלץ michi

פריטטת תפוחי אדמה מעוכים

למחבת בקוטר 24-28 ס"מ

פשטידת תפוחי אדמה מעוכים מהירה במחבת

תפוחי אדמה מעוכים הם להיט אצלי בבית ויחד עם הפריטטה הספרדית זו ארוחת קיץ מושלמת.
שילוב של תפוחי אדמה עם חביתה יוצרים ארוחה מהירה ונפלאה במיוחד.
קריספיות של תפוחי אדמה מעוכים במחבת הולכים יד ביד עם ביצים וקצת יוגורט.
תפוחי אדמה מעוכים הם הלהיט אצלי בבית בשנה האחרונה, כך שזו ארוחה מושלמת והכי בקלות.
ארוחה שמשלבת בשלמות פחמימה וחלבון.

אופן ההכנה

1. מבשלים את תפוחי האדמה במים מומלחים על אש גבוה מכוסים לגמרי עד מתרככים לגמרי כ 20 דקות. מסננים.
2. בקערה בינונית מערבבים ביצים, יוגורט, צ׳ילי, כפית מלח ומעט פלפל.
3. מחממים שמן במחבת מעבירים את תפוחי האדמה למחבת ומועכים כך שיכבו את כל המחבת. מטגנים על אש גבוה 3-4 דקות או עד שמזהיב. מוסיפים קצת שמן במידת הצורך. יוצקים מעל את תערובת הביצים. מפזרים גבינות מעל. מורידים את גובה הלהבה ומכסים. מבשלים עד שהביצים יציבות. הופכים לצלחת גדולה ואוכלים.

טיפ ממיכל:

פריטטה מושלמת להכנה גם מתפוחי אדמה אפויים שנשארו מיום קודם.

המרכיבים

• 5-6 תפוחי אדמה קטנים
• 3-4 כפות שמן רגיל
• 5 ביצים
• חצי מיכל יוגורט ( 100 גרם)
• 1/2 כפית צ׳ילי גרוס
• 1/3 חבילה גבינה בולגרית שאוהבים ( 80 גרם)
• 2 כפות גבינה צהובה מגוררת
• 2 גבעולי טימין מופרדים לעלים ( אם רוצים)
• מלח ופלפל

גלילה לראש העמוד