שטרודל תפוחים
2 רולדות
שטרודל תפוחים מהיר מפילו
מתכון שהוא טעמי ילדות עבורי.
בגרמניה ובאוסטריה מכינים בצק שטרודל דק בטכניקה מאוד מיוחדת ומעט מסובכת.
מאחר שהתוצאה מזכירה באופן מפתיע בצק פילו, אנחנו נשתמש בו להכנת השטרודל בגרסה קלה להפליא.
בגרמניה ובאוסטריה מכינים בצק שטרודל דק בטכניקה מאוד מיוחדת ומעט מסובכת.
מאחר שהתוצאה מזכירה באופן מפתיע בצק פילו, אנחנו נשתמש בו להכנת השטרודל בגרסה קלה להפליא.
אופן ההכנה
- המלית: מערבבים בקערה את התפוחים, מיץ הלימון והסוכר.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- פורשים את דפי הפילו על משטח העבודה ומכסים אותם (שלא יתייבשו). מברישים 3 עלי פילו בחמאה ומניחים אותם זה על זה. על הצד הרחב של הבצק מפזרים על העלה העליון מחצית ממילוי התפוחים, כך שיישארו שוליים נקיים בעובי 1 ס"מ ומגלגלים את עלי הפילו לגלילה הדוק. מכינים כך את יתרת דפי הבצק והמלית.
- אופים כ35-40 דקות, עד שהבצק מזהיב והתפוחים מתרככים. מוציאים מצננים קלות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. מומלץ להגיש עם גלידת וניל.
- שומרים עד 3 ימים, במקרר. מחממים לפני ההגשה.