בלוג האוכל המומלץ michi

שוקולטה כמו בפריס

ל2-3 כוסות

שוקו חם נפלא

בתקופת לימודי הבישול שלי בפריס ערכתי לחברים סיור קולינרי נפלא עוד לפני שזה הפך לאופנתי.
התחלתי את הסיור ברובע הלטיני במאפייה הכי ותיקה בפריס עם לחמי מחמצת מופלאים דרך פניני קולינריה מיוחדים בעיר ותמיד סיימתי באנגלינה בשתיית השוקו הסמיך והנפלא.
תכינו למשפחה מתכון לשוקולטה סמיכה כמו שאני זוכרת מאנגלינה (בית קפה מפורסם ממש ליד הלובר ומאחורי מלון הריץ) ושמתאימה להכנה בבית בכמה דקות.

אופן ההכנה

1. בסיר בינוני מחממים את כל חומרי השוקולטה על אש בינונית תוך כדי ערבוב תמידי (כדי שהשוקולד לא יישרף).
2. ברגע שמגיע לרתיחה ומעט מסמיך מגישים ומקשטים מעל ונהנים.

טיפ ממיכל:

1. רוצים להחליף את השוקולד חלב במריר מומלץ להוסיף כף מייפל.
2. אפשר להחליא השמנת בחלב כדי להקליל מעט את המתכון במצב כזה מומלץ להוסיף למשקה סה"כ כף גדושה של קורנפלור.

שוקולטה

המרכיבים

• 2 כוסות חלב (480 מ"ל)
• 1/2 מיכל שמנת מתוקה ( 125 מ"ל)
• 100 גרם שוקולד מריר חתוך דק
• 100 גרם שוקולד חלב חתוך דק
• 2 כפות קקאו (20 גרם)
• 1 כף קורנפלור (10 גרם) – למי שאוהב ממש סמיך אפשר גם 15 גרם
• קישוטים לבחירה: מיני מרשמלו/ כמה כפות קצפת/ שוקולד חלב ולבן קצוץ/ מקופלת קצוצה גס

גלילה לראש העמוד