בלוג האוכל המומלץ michi

פופקורן קרמל

ל 4-5 כוסות פופקורן מוכן - קערה בינונית

חטיף פופקורן קרמל

אין כמו פופקורן קרמל ביתי משובח.
כל כך קל להכין שממש חבל לקנות מוכן.
זה בהחלט חטיף שאצלי בבית מחסלים תוך דקות ממש.

במתכון התהליך המלא אבל בהחלט אפשר לקצר ולהכין עם פופקורן למיקרוגל.

אופן ההכנה

1. מחממים סיר בינוני גדול מחממים 2 כפות שמן על אש גבוהה. זורקים לתוכו את גרעיני התירס. משקשקים מעט שהפופקורן יתכסה בשמן (כדי שלא יישרף). מכסים במכסה ומחכים עד לצליל ה"פופ" הראשון. מורידים לאש נמוכה ומחממים עד שקולות הפיצוץ של הפופקורן מפסיקים. מורידים מהאש ומניחים בקערה ליד.
2. באותו הסיר מחממים סוכר וחמאה על אש בינונית עד שנוצר קרמל בהיר תוך כדי ערבוב בכף עץ. ברגע שנוצר קרמל והחמאה נמסה לגמרי מוסיפים סודה לשתייה ומערבבים במהירות כמה שניות ומוסיפים את הפופקורן. מערבבים מעט ומורידים מהאש ממשיכים לערבב ולפזר את הקרמל עד שהוא מתקשה.
3. נשמר כיומיים בכלי אטום כשהוא קר לגמרי.

טיפ ממיכל:

חשוב לעבוד בזהירות ולהיזהר – קרמל הוא חומר גלם חם במיוחד. לעבוד עם כף עץ וכפפות בעדינות.

המרכיבים

• 2 כפות שמן קנולה
• 1/2כוס גרעני תירס (100 גרם) בסוף יצאו 4-5 כוסות פופקורן מוכן

• לקרמל
• 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
• 40 גרם חמאה או מחמאה מומלץ רכה חתוכה לשתי קוביות
• 1 כפית שטוחה סודה לשתייה

גלילה לראש העמוד