שבלולי תרד וגבינה מלוחה
3-4 שבלולים
שבלולי פילו במילוי
מאפה פילו מפנק במיוחד.
בצק פילו במילוי סופר קל להכנה.
השילוב האהוב עלי, גבינה מלוחה ותרד.
מנה ממכרת לשבועות.
בצק פילו במילוי סופר קל להכנה.
השילוב האהוב עלי, גבינה מלוחה ותרד.
מנה ממכרת לשבועות.
אופן ההכנה
1. חותכים את התרד לרצועות בגודל בינוני. מחממים במחבת בינונית כף שמן זית מוסיפים את התרד ושום. מטגנים על אש גבוה עד שכל הנוזלים מהתרד התאדו ומתבלים במלח ופלפל (תרד קפוא מופשר פשוט מיבשים במחבת). מעבירים לקערה בינונית ומצננים כ 15 דקות במקרר. מפוררים את הגבינה ומוסיפים לתרד.
2. מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות)מפרידים 2 עלי פילו ומורחים בשמן זית. ממלאים בקצה הרחב של הבצק ולאורכו 4-5 כפות מהמילוי . מגלגלים לגלילה ארוכה ואת גלילת הבצק מגלגלים לשבלול. מורחים בשמן זית, מפזרים קצח. מעבירים לתבנית וחוזרים על הפעולה עד שהמילוי נגמר. אופים כ 20 דקות או עד שמזהיב ומגישים חם.