בלוג האוכל המומלץ michi

שיפודי עוף בחמאת בוטנים

5-6 סועדים

שיפודי עוף הכי רכים בעולם

להיט על הגריל.
מרינדה מדהימה וסופר מהירה לעוף.
מרינדה שעושה פשוט קסמים לשיפודים.
המרינדה עם חמאת הבוטנים פשוט הופכת את העוף לרך במיוחד וקוצרת מחמאות במיוחד אצל הילדים.
סרטון חדש לשיפודים הכי רכים בעולם כאן בעמוד!!
בשיתוף עם ניין מוצרי צריכה שמשווקים את weber גריל בישראל.

אופן ההכנה

.1. חותכים את העוף לקוביות בגודל של 2*2 ס"מ.
2. למרינדה: בקערה בינונית מערבבים יחד עם חמאת בוטנים, מים וסויה. המרינדה צריכה להיות מעט נוזלית – במידת הצורך מוסיפים עוד 2-3 כפות מים. מוסיפים את קוביות העוף למרינדה ומערבבים.
2. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה לפני הצלייה.
3. משפדים על כל שיפוד כ-4-5 חתיכות.
4. מחממים את הגריל ומברישים במעט שמן.
5. מניחים על הגריל החם את השיפודים כ-4-5 דקות מכל צד או עד שהשיפודים מזהיבים.
6. מגישים חם 🤩

השיפודים יכולים להישמר יומיים במקרר.

טיפ ממיכל:

טחינה בקטנה בניחוח בלסמי (רוטב נפלא לשיפודים):
1/2 כוס טחינה גולמית, מיץ מחצי לימון, 1/2 כוס מים 1 כף חומץ בלסמי או 1 כפית חומץ בלסמי מצומצם ומלח.
בקערה בינונית מערבבים עם מטרפה ידנית את כל החומרים ומתבלים עם מלח.

אפשר פרגית במקום עוף.

שיפודי עוף במרינדת חמאת בוטנים

המרכיבים

• 600-700 גרם חזה עוף
למרינדה
• 3-4 כפות גדושות חמאת בוטנים (מהסוג שאוהבים)
• 1/2 כוס מים חמים (לא רותחים)
• ¼ כוס רוטב סויה

• 1 חבילה שיפודים

גלילה לראש העמוד