בלוג האוכל המומלץ michi

רוסטביף עסיסי בגריל

ל 6 סועדים ויותר

רוסטביף מושלם וחגיגי בניחוח מעושן

לכל אוהבי הרוסטביף אין כמו רוסטביף עם ניחוח מעושן בגריל!!
ציפוי ארומאטי של חרדל, דבש ורוזמרין נותן מעטפת חיצונית מושלמת.
אפשר כמובן להכין אותו לערב החג ולשלב גריל עם תנור ולקבל מנה עיקריתלחג ללא מאמץ.
הנחיות למנה חגיגית במתכון כאן למטה.
לא ניסיתם רוסטביף על הגריל?
חגי תשרי זה בדיוק הזמן.
המלצות חשובות לפני שמתחילים: מומלץ להשתמש בבשר טרי, לנתח עסיסי צריך מינימום 1.5 קילו, מומלץ לשקול לפני ההתחלה כדי לחשב את זמני הצלייה במדיוק – זה החלק הכי ״ מסובך״ בהכנת הרוסטביף . מלבד החישוב הזה המתכון סופר קל🧡
בשיתוף Weber ישראל מבית ניין מוצרי צריכה – היבואן הרשמי.
סרטון למתכון ממש כאן בעמוד.

אופן ההכנה

  1. בקערה בינונית מערבבים יחד את מרכיבי משחת התיבול.
  2. מחממים את הגריל לכ 220 מעלות.
  3. ממליחים את נחת הבשר בכך מלח גס ומורחים את משחת התיבול על הנתח מכל הצדדים.
  4. מניחים את נתח הבשר על הגריל החם וצולים אותו כ 5-6 דקות מכל מד או עד שמזהיב.
  5. אפשרות1:מניחים על הרשת העליונה עלי רוזמרין ומעבירים את בנתח לחלק העליון של הגריל וסוגרים את במכסה. מכאן ממשיכים עם חום של 170-180 מעלות ומנמיכים מעט את להבות הגריל.
  6. אפשרות נוספת שמתאימה לערב חג: מורידים מהאש ומניחים במקום קריר או במקרר ו כשהאורחים מגיעים מעבירים לתנור בחום של 175 מעלות.
  7. אול הצלייה: לכל חצי קילוגרם בשר מחשבים כ 15 דקות לדרגת מדיום וכ 18-20 דקות לדרגת מדוים וול. למי שיש מדחום למדיום הטמפרטורה צריכה להגיע ל60 מעלות ולמדיום וול כ 65 מעלות.
  8. מוציאים מהגריל או התנור ונותנים לבשר לנוח 10 דקות לפני החיתוך.

המרכיבים

  • 5-2.5 ק״ג נתח לרוסטביף( סינטה, אנטרקוט, פיקניה – צאך)
  • מלח גס
  • לתיבול
  • 3 כפות חרדל (מומלץ גרגרים)
  • 2 כפות דבש או סילאן
  • 1כפית אבקת שום
  • 1 כפית פפריקה
  • עלים מ4 ענפי רוזמרין קצוצים
  • 2 כפות יין אדום (אם רוצים)
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
גלילה לראש העמוד