בלוג האוכל המומלץ michi

צלי מהיר מבשר טחון

ל4-5 סועדים

צלי מהיר בפחות משעה

צלי בקר שמכינים בפחות משעה!
יוצא ממש כמו נתח צלי רק מלא בארומה וטעמים גם מבפנים.
לא תאמינו כמה זה קל ומהיר.
זה צל שממש קל לחתוך יותר מצלי רגיל.
הכי חשוב בצלי הוא הרוטב!!
במנה הזו הוא טעים במיוחד, שילוב של היין האדום, פטריות וטעמי הבשר שכאן הם עוד יותר חזקים.
ללא מאמץ והוצאה גדולה תדהימו את הסועדים, מבטיחה!!
מומלץ להכין מראש שניים.
רוצים לראות את התהליך בדקה, הוספתי קישור לסרטון ממש כאן בעמוד!!

אופן ההכנה

1. בקערה בינונית מערבבים בשר טחון עם כל מרכיבי הצלי. כשתי דקות עד שמתערבב היטב. מתבלים במלח ופלפל. יוצרים מהבשר צורה של כיכר באורך כ 30 ס"מ.
2. מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה עם שולים גבוהים ומטגנים את הצלי על אש גבוהה כ 3-4 דקות מכל צד. ממש בסוף הטיגון מוסיפים את הגזר, בצל, סלרי, דלעת ופטריות ומטגנים יחד עם הבשר כשתי דקות. מוסיפים מים, יין ורסק עגבניות ומביאים לרתיחה. מורידים לאש נמוכה מכסים כמעט לגמרי במכסה ומבשלים 45-50 או עד שהצלי יציב למגע והרוטב הצטמצם.
3. מוציאים את הצלי מהרוטב משהים כ 10 דקות ופורסים (הכי קל לחתוך אחרי לילה במקרר). בינתיים מתבלים את הרוטב במלח ופלפל. מגישים עם רוטב חם.

טיפ ממיכל:

אפשר להכין יום עד יומיים מראש כל חימום נוסף משביח ומעמיק את הטעמים.
במידה ומכינים ממש יום לפני מומלץ לחתוך את הצלי שהוא קר ומחממים את הפרוסות יחד עם הרוטב.

צלי מהיר מבשר טחון

המרכיבים

לצלי
• 1 ק"ג בשר בקר טחון טרי (מומלץ טחון פעמיים) – אפשר לשלב טחון בקר עם 20% טחון עוף
• 1 גזר קטן מגורר דק
• 1/2 בצל מגורר דק
• 2 כפות קורנפלור או קמח תפוחי אדמה (אפשר גם להחליף בקמח)
• 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
• 1/2 כפית פפריקה מתוקה

לרוטב
• 1/2 בצל חתוך לקוביות בינוניות
• 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
• 2 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות דקות
• 250 גרם פטריות שמפיניון או פורטבלו חתוכות לפרוסות
• 1/2 קילו דלעת קלופה וחתוכה לקוביות (אם רוצים)

• 2 כוסות מים (480 מ"ל)
• 1/2 כוס יין אדום יבש (120 מ"ל)
• ¼ כוס רסק עגבניות

• מלח ופלפל

גלילה לראש העמוד