בלוג האוכל המומלץ michi

קניידלך מושלמים

16-20 יחידות

קניידלך אווריריים

הסוד של אמא שלי לקניידלך סופר אווריריים.
טכניקת בישול שדומה לפנקייק היפני או האוסטרי.
שווה את המאמץ לגמרי!!
סרטון הסבר ממש כאן בעמוד עבורכם.
מומלץ לבשל את הקיינדלך במים מומלחים מעט ולא במרק כמובן – הקניידלך סופחים את נוזלי המרק יישאר לכם הרבה פחות מרק לחג.
התכנון שלי הוא להכין אותם יום לפני וצנן במקרר ובחימום המרק ממש 5 דקות לפני הסוף להוסיף את הקניידלך. הם יספגו מטעמי המרק ויהיו מושלמים לארוחה.

אופן ההכנה

1. . בקערה בינונית מערבבים קמח מצה, מלח, מים ושמן היטב. מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבב לעיסה אחידה. בקערה מיקסר מקציפים את החלבונים לקצף יציב כשתי דקות
2. בעזרת מטרפה מטמיעים 1/3 מקצף החלבונים בעיסה – אין צורך לקפל בעדינות. החלמונים יהפכו את העיסה לרכה יותר. מוסיפים את יתרת החלבונים וממשיכים לערבב במטרפה עד שהעיסה אחידה לגמרי. מכסים ומצננים כשעה במקרר או עד שהם נוחים לכדרור.
3. מחממים סיר בינוני עם מים וכפית מלח. יוצרים מהעיסה כדורים בקוטר כ 2.5 ס"מ. מעבירים למים רותחים (רתיחה קלה) ומבשלים כ 12 דקות. מסננים. אפשר לצנן במקרר עד לשימוש או להעביר למרק החם לכמה דקות על מנת שיספגו את טעמי מרק העוף.

למתכון מרק עוף בבלוג (כולל מתכון לקניידלך סופר קלים להכנה!) – עם קניידלך רגילים

 

המרכיבים

• 1 כוס קמח מצות (140 -130 גרם)
• 3/4 כוס מים בטמפרטורת החדר (180 מ"ל)
• 1 כף שמן רגיל
• 3 ביצים L או 4 ביצים M מופרדות
• 1/2 כפית מלח

לסרטון הדרכה קצרצר באינסטגרם – ואם אתם כבר שם אז תעקבו!!

גלילה לראש העמוד