בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת תפוחים מופלאה ללא גלוטן

תבנית אינגליש קייק באורך כ 25 ס"מ

מילפוי תפוחים מ 3 מרכיבים

עוגה מ3 מרכיבים כשל״פ וללא גלוטן.
לאוהבי תפוחים שמחליפה לגמרי את הקומפוט.
עוגה שנמסה לתוך עצמה.
השם הכי מדויק עבורה הוא קונפי תפוחים קסום.
זה נדיר ואתם מוכרחים לנסות.

אופן ההכנה

  1. מוציאים את הליבה מהתפוחים וחותכים אותם לפרוסות דקות במעבד מזון או במנדולינה.
  2. בקערה קטנה מערבבים סוכר וקורנפלור.
  3. לקרמל: בסיר קטן עם תחתית עבה ועל גבוהה מחממים מים וסוכר על עד שהסוכר נמס והנוזלים מגיעים לרתיחה. ממשיכים לבשל עד שהנוזל מגיע לצבע קרמלי בהיר זהוב. בזהירות יוצקים אל תבנית את הקרמל הנוזלי והחם ומצפים את הבסיס והדפנות. מצננים כמה דקות בטמפרטורת החדר עד שהקרמל מתקשה.
  4. מחממים תנור ל185 מעלות טורבו.
  5. מניחים על בסיס התבנית בצפיפות פרוסות תפוחים כשתי שכבות ומפזרים מעל כף וחצי מתערובת הסוכר. ממשיכים לסדר כך את התפוחים והסוכר עד שהתפוחים נגמרים וממלאים את התבנית ועוד קצת יותר. לוחצים מעט את התפוחים ודוחסים עוד שכבה או שתיים במידת הצורך.
  6. אופים 70 דקות. מומלץ על תבנית תנור עמוק. נוזלי התפוחים עלולים לגלוש מהתבנית. במידה ויש יותר מידי נוזלים במהלך האפייה אפשר בזהירות במהלך האפייה להוציא כחצי כוס נוזלים. בסיום האפייה מוציאים מהתנור מחכים כ 10 דקות. שהתבנית עדין חמימה משחררים בעזרת סכין חדה את הדפנות. יש מן רוטב קרמל סביב התפוחים והוא מעט סמיך מהקורנפלור. במידה וזה מפריע מנקזים מעט ממנו לקערה. הופכים את העוגה לצלחת הגשה.
  7. העוגה טעימה חמימה וגם קרה למחרת. מומלץ להגיש עם גלידה.

טיפ ממיכל:

לאפייה מאוד אחידה אפשר להניח על העוגה נייר אפייה ותבנית מעט כבדה.

המרכיבים

  • כ 10-12 תפוחי עץ קלופים מומלץ ירוקים( כ 1.8 ק״ג)
  • 3/4 כוס סוכר ( 150 גרם)
  • 1 כף גדושה קורנפלור ( כ 25 גרם)

 

  • לקרמל
  • 3/4 כוס סוכר ( 150 גרם)
  • 1/3 כוס מים
גלילה לראש העמוד