בלוג האוכל המומלץ michi

המדריך המלא למרק עוף צח

לכ 3.5 ליטר

מרק עוף צח מושלם

מרק עוף טעים וחגיגי – המדריך המלא.
3 טיפים למרק עוף מושלם:
•לא לבשל אותו מעבר לשעה וחצי מהרגע שהוא מגיע לרתיחה. עצמות העוף משלב זה מוציאות אל המרק טעמים מרירים.
•חשוב להסיר את הקצף שנוצר על פני המרק כדי שלא. יחזור למי המרק ויעכיר אותם.
•שילוב בין עוף לבקר מעמיק את הטעמים הסופיים.

סרטון הכנה ממש כאן בעמוד

אופן ההכנה

  1. במחבת קטנה מטגנים את נתח הבקר עד שמזהיבים מאוד כ 4 דקות מכל צד על אש גבוהה.
  2. מניחים את העוף, הירקות והבקר הצרוב בסיר גדול התואם את גודל הרכיבים. את עלי הדפנה והטימין מומלץ לקשור יחד. מכסים לגמרי במים בגובה של כ2 ס״מ מעל למרכיבים ( סה״כ כ 4 ליטר מים בערך). מבשלים על אש גבוהה עד שמגיע לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש בינונית ברתיחה נמוכה כשעה וחצי. לקבלת מרק צח במיוחד במהלך הבישול מסירים את הקצף שנוצר על פני המרק ( כ20 דקות בערך). מסיפים למרק סויה ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל. מורידים מהאש ומצננים מעט . מסננים (מומלץ במסננת דקה או מסננת רגילה מצופה בבד חיתול) את כל המרכיבים מהמרק. מומלץ לשמור את הגזר , הכרישה ושורש פטרוזיליה ולהחזיר למרק – את שאר המרכיבים אפשר לזרוק מלבד הבשר אותו אפשר לאכול ללא כל קשר למרק וגם לקצוץ ולהוסיף בחזרה למרק.
  3. במידה וטעמי העוף אינם חזקים. ממשיכים לבשל עוד כ 10-15 דקות שהנוזלים יצטמצמו וטעמי הבשר יתחזקו במרק. אפשר בשלב זה להוסיף עוד ירקות שאוהבים כמו כרובית, דלעת וקישואים חתוכים לפרחים או קוביות קטנות. מבשלים עד שמתרככים לגמרי.
  4. למרק ללא שומן מצננים לילה במקרר כדי שהשומן יתייצב כשכבה עליונה ולמחרת מסירים אותו. אפשר וכדאי להכין אותו יום לפני ארוחת החג.

המרכיבים

  • 2 ק״ג עוף שלם או חלקי עוף שונים מומלץ עם גרון או גרונות
  • 200-300 גרם נתח בשר בקר לקדירה או אסדו על עצם
  • 1 כף שמן
  • 1 כרישה חתוכה לפיסות בגודל בינוני
  • 3 גזרים קלופים ותוכים גס
  • 2 ענפי סלרי חותכים לפרוסות כולל עלים
  • 1 שורש פטרוזילה קלוף וחתוך לארבע
  • 2-3 שיני שום
  • 2 עלי דפנה
  • 2 ענפי טימין
  • 1 עגבנייה בשלה
  • לתיבול 1 כף משחת מיסו או 2 כפות סויה
  • מלח פלפל
גלילה לראש העמוד