בלוג האוכל המומלץ michi

פשטידת ירקות צבעונית

לתבנית אינגליש קייק באורך כ 30 ס"מ

פשטידת קוטג' וירקות

פשטידת צבעונית ומאזנת.
סופר קלה להכנה על בסיס קוטג׳ ויוגורט.
ללא תחתית וללא גלוטן.
מנה צמחונית בריאה וקלילה.

אופן ההכנה

ההכנה

  1. חותכים את הבטטה והקישוא למקלות במנדולינה או מגררים גס. חותכים את הבאק צוי והפלפל לפרוסות.
  2. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפלפל כדקה מוסיפים את הבטטה והקישוא ומטגנים כ 3-4 דקות עד שמתחיל להתרכך ומזהיב. מוסיפים באק צוי ותירס ומטגנים יחד כ 2 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
  3. מחממים תנור ל 185 מעלות. משמנים תבנית ומרפדים בתחתית בשני ניירות אפייה.
  4. מערבבים את מרכיבי הבלילה יחד בקערה ומתבלים במלח ופלפל מניחים חצי מהירקות בבסיס התבנית. יוצקים מעל מחצית מהבלילה. מניחים מעל את שאר הירקות ( משאירים 2 כפות מהירקות לציפוי). יוצקים מעל את הבלילה שנותרה. מערבבים מעט בעזרת כף. מניחים מעל ירקות שנותרו לקישוט ומפזרים מעל גבינה.
  5. אופים כ 55 דקות עד שהפשטידה הופכת ל זהובה ויציבה מאוד. מוציאים מהתנור וממתינים כ 10 דקות לפני חיתוך שלא תתפרק.
  6. חימום נוסף למחרת רק משביח את הפשטידה.

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף את הירקות במתכון בירקות שאוהבים!!

המרכיבים

  • 1 קישוא גדול
  • 1 בטטה בינונית לא קלופה
  • 1 ראש באק צוי או 2 כוסות תרד טרי
  • 1/2 פלפל אדום חריף ( אם רוצים)
  • 2/3 כוס תירס מסונן
  • 2 כפות שמן זית

לבלילה

  • 1 מיכל קוטג׳ או גבינה לבנה( 250 גרם)
  • 1/3 מיכל יוגורט – מומלץ יוגורט יווני ( 50 גרם)
  • 3 ביצים
  • 1 כף גדושה קורנפלור או קמח תפוחי אדמה(25 גרם)
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • להקרמה: 2 כפות גבינת מוצרלה מגוררת( אם רוצים)
  • מלח ופלפל
גלילה לראש העמוד