בלוג האוכל המומלץ michi

פוקצ׳ת בועות מטריפה שתמיד מצליחה

תבנית 25*35 ס"מ

פוקצ'ה מטריפה עם בצל וענבים

הסוד לפוקצ׳ה עם המון בועות וקרנצ׳ית זו סבלנות!!!
לא צריך יותר מזה, מתכון לבצק שמרים בסיסי עם יחס נוזלים גבוה מהרגיל ללא סוכר רק מלח ושמן זית והיא שלכם.
שתי התפחות ארוכות והקסם נוצר!!
לגבי התוספות: תנו לדמיון שלכם להתפרע , אצלי זה הפעם בצל סגול, שום , רוזמרין וענבים וזה היה מושלם!!
אני מארחת בערב סוכות והוא יהיה אצלי כוכב הארוחה!!

אופן ההכנה

  1. לבצק: לקערת מיקסר עם וו לישה מכניסים את כל מהרכיבים מלבד השמן והמלח ולשים כ 2 דקות. מוסיפים מלח ושמן ולשים עוד 8 דקות. נוצר בצק יחסית רך וכך זה צריך להיות. מעבירים לקופסא אטומה גדולה או לחילופין מכסים את הקערה. מתפיחים כשעתיים או עד שמכפיל את נפחו ונוצרות בבצק בועות גדולות.
  2. משמנים תבנית ( אפשר לרפד גם בנייר אפייה לחילוץ קל יותר אחרי אפייה). מעבירים לתבנית בעדינות את הבצק ויוצקים מעל שמן זית . בעזרת האצבעות לוחצים את הבצק כך שיהיה בגודל התבנית וימלא אותה. מתפיחים כשעתיים ( בחורף מעט יותר) עד שנמש רואים בועות יחסית גדולות על פני הבצק.
  3. מחממים תנור ל 250 מעלות טורבו. מפזרים את התוספות מעל ועוד שמן זית. אופים כ 20 דקות או עד שמזהיב ויציב. מומלץ לאכול באותו היום.

טיפ ממיכל:

הפוקצ'ה נהדרת עם מגוון תוספות: עגבניות שרי, בצל לבן, גבינת פרמזן ועוד…
מעולה גם רק עם שמן זית.

המרכיבים

לבצק

  • 1/2 ק״ג קמח ( מומלץ קמח לחם או קמח פיצה)
  • 1 כפית שמרים יבשים כ 5-6 גרםאו כ 20 גרם שמרים טריים
  • 380 מ״ל מים ( 1/2 1כוסות + 1כף)
  • 10 גרם מלח
  • 2 כפות שמן זית

לציפוי

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 בצל סגול קלוף חתוך לפרוסות
  • 10 ענבים חצויים
  • 3-4 שיני שום קלופות וחמוציות
  • 2 ענפי רוזמרין חתוכים גס
  • 1 כפית מלח גס( אם רוצים)
גלילה לראש העמוד