בלוג האוכל המומלץ michi

קציצות קישואים ועדשים כתומות

לכ 20 יחידות

קציצות טבעוניות של קישואים ועדשים

כאלה שלא מגיעות לצלחת ההגשה ואוכלים ישר אחרי המחבת.
אין יותר טעים מלנשנש קציצות חמימות ישר מהמחבת.
קציצות צמחוניות/ טבעוניות נפלאות שמכינים ממש בקלות.
הכנתי אתמול את הכמות פעמים וזה חובל בדקות.

אופן ההכנה

  1. בסיר קטן מבשלים עדשים כתומות עם מים כ 25 דקות על אש בינונית עד שמתרככות והופכות למחית. מורידים מהאש ומצננים מעט.
  2. לקערה בינונית נגררים את הירקות, מוסיפים מחית עדשים, שיבולת שועל ופפריקה. מערבבים ומתבלים במלח ופלפל.
  3. מחממים שמן במחבת ויוצרים קציצות בקוטר כ 5 ס״מ. מטגנים כ 4 דקות מעל צד ועד שמזהיב. במידה הצורך מוסיפים שמן.
  4. אופציה בתנור- מחממים תנור ל200 מעלות טורבו מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים בשמן. מניחים את הקציצות מברישים בשמן מעל ואופים כ 29-25 דקות או עד שמזהיב.
  5. אני הגשתי עם יוגורט יווני מתובל ב 1 שן שום כתושה וכף כוסברה טרייה קצוצה. 1/2 כפית מיץ לימון , מלח ופלפל ( אפשר גם יוגורט או גבינה טבעונית במקום)

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף את הקישוא בגזר או בטטה אם רוצים.

המרכיבים

  • 1/2 כוס עדשים כתומות
  • 1/4 ק כוסות מים
  • 2 קישואים בגוגל בינוני
  • 1 תפוח אדמה גדול קלוף
  • 1/3 כוס שיבולת שועל דקה
  • 1כף פפריקה
  • 1/3-1/2 כוס שמן
  • מלח ופלפל
גלילה לראש העמוד