
פרצל מתוק
15-17 יחידות
ברצל מתוק
הצורה הנפלאה של הפרצל עובדת לגמרי גם במאפים מתוקים.
מאפה מתקתק כמו לחמנייה מתוקה.
מתובל בסוכר וסירופ חלב מעל.
מעדן ככה כמו שהוא ולגמרי עוד יותר בתוספת חמאה וריבה.
אופן ההכנה
1. הבצק: שמים בכלי מתאים את החמאה והחלב ומחממים, בכיריים או במיקרוגל, עד שהחמאה נמסה.
2. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את החלב והחמאה ולשים כדקה. מוסיפים את המלח ולשים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד, רך וגמיש. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה 60-30 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומקמחים את משטח העבודה. מעבירים את הבצק אל המשטח, מוציאים ממנו את האוויר ומחלקים ל16 כדורים. מגלגלים כל כדור לנקניק ארוך שהקצוות שלו דקים מאוד! (ה"שוונצים")והמרכז שמנמן ויוצרים ממנו צורת פרצל (כולל לולאה בקצה). מניחים את הפרצלים בתבניות מרופדות בנייר אפייה, ומתפיחים עוד כ-30 דקות או עד שמכפיל את נפחו.
4. מחממים את התנור ל-170 מעלות בתוכנית טורבו.מברישים את המאפים בביצה טרופה ומפזרים מעל את הסוכר הגבישי או החום. אופים כ-15 דקות, עד שהמאפה מזהיב והבצק יציב למגע.
5. בינתיים, מכינים את סירופ הסוכר: שמים בסיר קטן את החלב והסוכרעד שהסוכר נמס. מוציאים את הפרצלים מהתנור ומייד מברישים אותו בסירופ. אפשר להגיש חם או קר ומומלץ באותו היום.