בלוג האוכל המומלץ michi

מרק קרם מינסטרונה פטריות וערמונים

5 סועדים

מרק פטריות וערמונים

אוהבים פטריות?
פטריות הם הירק הכי טעים והכי נוח להכנת מרק. טעמם מופלא וחזק והן מתבשלות מהר.
בשילוב עם ערמונים ושמנת זו פשוט חוויה מושלמת.
הטעם החזק של הפטריות מתעדן בתוספת של שמנת וערמונים ויוצר מרק הרמוני.
מומלץ לנסות מינסטרונה פטריות מהיר הכנה לימי החורף שמגיעים השבוע!

אופן ההכנה

1. בסיר בינוני מחממים 1 כף שמן וצולים את קוביות הבצל כשתי דקות עד שמזהיבים. מוסיפים, סלרי, גזר ערמונים ופטריות מטגנים כדקה נוספת . מוסיפים את תפוחי אדמה וממשיכים לטגן כדקה נוספת על אש גבוה. מוסיפים מים ושמנת כך שיכסו את הכל ומעט מעל. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש בינונית כ20 דקות עד שכל הירקות מתרככים.
2. מתבלים אגוז מוסקט ומביאים לרתיחה. מוציאים מהמרק חצי ליטר ומניחים בצד. מורידים מהאש ובעזרת קוצץ ידני או מעבד מזון קוצצים את המרק כך שיהפוך לקרם חלק. מחזירים למרק את המרק הלא קצוץ ומערבבים. מוסיפים פסטה מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם.

טיפ ממיכל:

למרק פרווה אשר להחליף את השמנת לבישול בחלב קוקוס

מרק פטריות וערמונים

המרכיבים

• 1בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
• 1 גזר חתוך לקוביות
• 1 גבעול סלרי חתוך לקוביות קטנות
• ½ קילו פטריות רצוי משני סוגים חתוכים לפרוסות (שמפניון, שיטקי, פרטבלו או יער)
• 100 גר' ערמונים מבושלים האריזת ואקום חתוכים לפרוסות
• 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
• 1 מיכל שמנת לבישול
• 1/8 כפית אגוז מוסקט
• כ150 גר' פסטה מבושלת מהסוג שאוהבים (כוס וחצי פסטה)
• 50 גר' פרמזן או קשקבל מגורר (אם רוצים)
• מלח ופלפל

צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד