בלוג האוכל המומלץ michi

פבלובה עם מוס תותים

פבלובה אישית לפסח במילוי מוס תותים

פסח זה זמן מושלם לפבלובה אישית עם תותים.
בסיס כשר לפסח עם תותים נפלאים במחיר הנכון ובזמן הנכון
בחרתי בטכניקה של מרנג שווצרי (מאוד מבלבל – יש 3 סוגי מרנג).
עזבו רגע את השם המחייב מדובר במרנג הכי בטוח ומוצלח כזה שלא מפספסים.
יוצרים את הצורה בקלות עם כף.
אפשר ליצור את הבסיסים כבר היום ולהגיש בערב החג.
זה נשמר שבועות.
המנה הכי חגיגית לחג.
אפשרות להכנה עם מרנג צרפתי ראו הסבר בטיפים.
סרטון הכנה באינסטגרם שלי ממש כאן בעמוד.
מוזמנים כבר בדרך לעקוב אחרי.

אופן ההכנה

  1. לפבלובה: באמבט מים שמתאים לקערה מיקסר או קערה עמידה לחום  מקציפים קלות את החלבונים והסוכר.כ 3-4 דקות או עד שהסוכר התחתית נמס לכמרי והתערובות חמה למגע אבל לא קרובה לרותחת (למי שמשתמש במד חום כ 60 מעלות). מורדים מהאש ומקציפים כ 5 דקות או עד שהקצף יציב מאוד ונוח לעבוד.  מחממים את התנור ל 95-100 מעלות ומצפים תבנית בנייר פרגמנט. מניחים כף גדושה אוד (אפשר גם שתי כפת) במרנג ויוצרים במרכז שקע קטן עם גב בכף. אופים בתנור שעתיים  וחצי או עד שהמרנג מתייבש לגמרי.
  2. למילוי: מקציפים את השמנת עם הסוכר והאינסטנט לקצפת יציבה כ 2 דקות. המעבד מזון או בלנדר טוחנים יחד תותים, סוכר ולימון. לרוטב אחיד ללא גושים כדקה. מקפלים כ 2/3 מהרוטב לקצפת.
  3. להרכבה: ממלאים את סלסלות המרנג בכף גדושה ממוס  התותים ומוסיפים מעל את הרוטב ומקשטים בתותים.

 

 

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף את התותים בפירות אדומים קפואים.
אפשר להחליף מרנג שווצרי לצרפתי שהוא קל יותר להכנה (פחות מבריק וגמיש) – אותן כמויות – מקציפים חלבון לקצף יציב במיקסר כשתי דקות. מוסיפים 3/4 מהסוכר וממשיכים להקציף עוד כשתי דקות. מקפלים את יתרת הבוכר לקצף עד שנמע לגמרי. שאר ההסברים זהים.
מומלץ ככלל בפבולבה להשתדל ולהשתמש בסוכר דק כמה שיותר.

המרכיבים

למרנג

  • 4 חלבונים גודל L
  • 11/4 כוסות סוכר (280 גר')
  • גרידה מלימון אחד

 

למילוי

  • 1מיכל שמנת מתוקה או שמנת צמחית
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 3 כפות אינסטנט וניל פודינג

 

  • 100 גר' תותים או פירות אדומים קפואים (1 כוס)
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כף מיץ לימון

 

  • לקישוט תותים חצויים (אם רוצים)

 

גלילה לראש העמוד