בלוג האוכל המומלץ michi

קובה סלק פטנט במילוי עוף

ל 15-18 קובות

קובה סלק פטנט מהיר

קובה סלק במילוי עוף טחון זו המנה המועדפת אצל בבית.
לקחתי טעמים אהובים אצלי יחד עם פטנט שמקצר את הכנת בצק הקובה. טובלים בביצה וסולת כמו שניצל רק פעמים.
השראה לפטנט רון יוחננוב וזה הכי מצליח!!.
המרק שאותו אני מכינה כבר שנים השראה מעוז תלם היקר.
המעטפת מלאה ולא עבה מידי, חייבים לנסות!
יחד עם מילוי העוף מנה טעימה בטירוף , בריאה ומאוזנת.

אופן ההכנה

  1. בקערה בינונית מערבבים יחד את מרכיבי המלית ומתבלים במלח ופלפל.יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס"מ. מניחים על תבנית מצופה בנייר אפייה או פרגמנט ומעבירים למקפיא ל 10-15 דקות. ההעברה למקפיא תייצב עת הקציצה והיא תצופה בקלוות מדהימה.
  2. מחממים בסיר גדול שמן ומטגנים בצל, פפריקה וסלרי כ 3-4 דקות או עד שמזהיב מעט. מוסיפים כ 2 ליטר מים ולימון ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומבשלים על אש נמוכה לפחות 40 דקות. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה שוב ממש לפני הוספת הקציצות.
  3. טורפים ביצים בקערה בינונית עמוקה ומתבלים במלח. מניחים את הסולת בקערה שטוחה. מצפים את הקיציות בביצה ובסולת ומהדקים מעט וחוזרים שוב על התהליך. מעבירים למרק המבעבע  (רותח) ומבשלים על אש בינונית כ 30 דקות. במידת הצורך מוסיפים עוד מים. מתקנים תיבול ומגישים חם.

 

טיפ ממיכל:

אפשר בהחלט החליף עוף בבקר וזה יצליח בטירוף.

קובה סלק עוף פטנט

המרכיבים

למילוי

  • 500-600 גרם עוף טחון
  • 1/2 בצל מגורר גס
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית גדושה בהרט
  • כף רוטב ברבקיו או סילאן
  • 1 כף סולת
  • מלח ופלפל

לציפוי

  • 3-4 ביצים
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כוסות סולת

למרק

  • 1 בצל לבן קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 גבעול סלרי קצוץ דק
  • 3 כפות שמן
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 2 סלקים קלופים חתוכים לקוביות
  • 1/3 כוס מיץ לימון (מיץ מלימון גדול)

 

גלילה לראש העמוד