בלוג האוכל המומלץ michi

מאפה בננה שוקולד מהיר

4-5 יחידות

בננה במילוי שוקולד בבצק עלים

מאפה שהוא מנה אחרונה מעלפת.
בננה ושוקולד שנאפים בחליפה מלופפת של בצק עלים ממכר.
כמה דקות ממש וזה שלכם.
הבננה והשוקולד מתרככים יחד בבצק קריספי במיוחד.
סרטון הדרכה קצר באינסטגרם שלי ממש כאן בעמוד.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל190-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. פותחים את הבצק על נייר אפייה או משטח מקומח ומרדדם במידה ויש צורך לעובי של 2 מ"מ. יוצרים עם סכין פסי בצק ברוחב כ 1.5 ס"מ.
  3. חוצים את הבננה לאורכה כאשר הבסיס מעט עבה יותר ובעזרת כפית מוציאים את מעט מהפרי במרכז ויוצרים גומה ארוכה. מניחים כ 6-8 טבליות קטנות וסוגרים עם החלק השני היטב.. מתחילים מצד אחד של הפרי ומלפפים פסי בצק לאורכה של הבננה עד שהיא מכוסה לגמרי כ 2-3 פסי בצק. מניחים על תבנית. מברישים בביצה.
  4. אופים 20-25 דקות או עד שהבצק מזהיב . מגישים עם מעט אבקת סוכר מעל ורוטב שוקולד. מגישים חם זה הכי טעים.

טיפ ממיכל:

לפרווה: החליפו שוקולד חלב במריר.
לאוהבי המנות מתוקות מאוד: הגישו עם הרבה רוטב שוקולד ואבקת סוכר.

המרכיבים

  • 5-6 בננות קלופות
  • 250 גרם בצק עלים מוכן (מרודד דק – הבצק המצונן מושלם לזה)
  • 120-150 גרם שוקולד חלב או שוקולד במילוי חתוך לטבליות קטנות (אני השתמשתי באצבעות קינדר)
  • 1 ביצה טרופה להברשה
  • להגשה:
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 50 גרם שוקולד חלב שממיסים במיקרוגל עם 1/4 כוס חלב כדקה ומערבבים עד שנוצר רוטב ללא גושים
  • או 1/4 כוס רוטב שוקולד מוכן.
גלילה לראש העמוד