בלוג האוכל המומלץ michi

עראייס טורטייה

ל 7 יחידות

עראייס ממכר בטורטייה

המשולש מושלם לגריל שלכם.
מנה קרספית עם מילוי בשר מושלם בנגיעה אגוזית.
משלושי טורטיה מושלמים על הגריל שלכם בחג.
לאוהבי מנות בשר עם "טאץ" קטן של פריכות שעוטפת.
במשולש נוצרות שכבות מתובלות מופלאות שמשלבות לחות פנימית וצריבה מושלמת של הבצק בגריל חם ואיכותי.
מתכון וסרטון ממש כאו בעמוד!!

אופן ההכנה

1. שמים בקערה את כל מרכיבי המלית ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל.
2. מניחים טורטייה על משטח ויוצרים חריץ אחד בעזרת סכין מהשוליים למרכז. מורחים בשר על רבע מהבצק בסמוך לחריץ ובחצי הבק שממול. משאירים מששולש ריק במרכז. מורחים את הבצק במשולש בשמן זית ומפזרים עליו פיסטוקים קצוצים. מקפלים את הרבע למשולש פנימה כך שנוצר משולש וממשיכים ללפף עוד פעמים למשולש בשכבות. . מורחים בשמן זית מבחוץ.
3. על גריל חם ומשומן מניחים את המשולשים וצולים כ 4 דקות מכול צד או עד שמזהיב מעט מעבירים לקומה השני של הגריל או מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עם מכסה סגור כ 4 -5 דקות. מגישים חם עם טחינה.

טיפ ממיכל:

1. רוטב טחינה: מערבבים 100 מ"ל טחינה גולמית 4 כפות גדושות עם 1/3 כוס מים ומיץ מ-1/2 לימון. מוסיפים מלח (אפשר גם שום כתוש ורבע כפית כמון אם אוהבים).
2. למי שאין גריל עובד גם על מחבת פסים – הסוף לסיים על אש נמוכה ומכוסה.
3. אפשר להכין גם מטורטיות מקמח תירס.

המרכיבים

• 7 טורטיות בקוטר 20 ס"מ
• 1/4 כוס שמן זית
למלית
• כ 500 גרם בשר טחון
• 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה (אפשר גם יותר)
• 1/3 כפית פפריקה מתוקה
• 1/2 כפית כמון
• 1 כפית אבקת שום (אם רוצים)
• 1/2 בצל, מגורר גס
• 1/2 כוס פיסטוקים קצוצים דק או קשיו
• מלח, פלפל שחור
• לשימון הגריל או המחבת: 1 כפית שמן

גלילה לראש העמוד