בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת קלמנטינות בחושה שמכינים בבלנדר

אינגליש קייק קצרה

עוגת קלמנטינות בחושה פרווה

כן קלמנטינה שלמה עם הקליפה שטוחנים יחד עם כל מרכיבי העוגה בבלנדר.
כמה דקות ויש לכם עוגת פירות הדר בחושה עם טעם וארומה מושלמים.
כל המרכיבים בבלנדר אחד עם קיבולת של ליטר לפחות!!
הבלנדר טוחן את הפרי והמרכיבים ויוצר עוגה קטיפתית במיוחד.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד!

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 175 מעלות טורבו ומשמנים תבנית אפייה.
  2. מכניסים את כל מרכיבי העוגה לבלנדר או מעבד מזון ( בנפח של לפחות ליטר). מפעילים עד שנוצרת בלילה אחידה. אם יש צורך עוצרים את הבלנדר ובוחשים מעט את המרכיבים.
  3. מעבירים את הבלילה לתבנית ויוצרים עם סכין משומנת במרכז העוגה לאורך חריץ.
  4. אופים כ 45 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש.
  5. מוציאים מהתנור. מצננים כ 10 דקות. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

המרכיבים

  • 3 ביצים
  • 3/4 כוסות סוכר ( 150 גרם))
  • 1/2 1 כוסות קמח תופח ( 210 גרם)או קמח רגיל עם כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס + 2 כפות שמן (140 מ״ל)
  • 1 קלמנטינה קטנה חתוכה לשמיניות או חצי קלמנטינה גדולה חותכה לשלוש או חצי תפוז חתוך לרבעים
  • לקישוט: 2 כפות אבקת סוכר
גלילה לראש העמוד