בלוג האוכל המומלץ michi

עראייס פרגיות

פינוק על הגריל עראייס קצת אחרת

אצלי בבית זה להיט!!
עראייס שמחבר בין הקריספיות של הפיתה לעסיסיות של בשר הפרגית.
וזה הכי מושלם על הגריל!!
התיבול המדויק של הבשר יחד עם טעמי הפרגית בפיתה זו פשוט חוויה.
מושלם לגריל weber – תנו לחצאי הפיתות ״לנוח״ 10 דקות בקומה השנייה של הגריל לצבע מושלם.

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את כל מרכיבי המלית ומערבבים היטב.
  2. חותכים את הפיתות לחצאים וממלאים כל פיתה בשתי כפות גדושות מהמלית ומהדקים. מברישים את הפיתות המוכנות בשמן זית.
  3. על גריל חם מניחים את החצאים על המדף הרחב שרואים את המילוי וצולים כ 2-3 מכול צד או עד שמזהיב מעט מעבירים לקומה השנייה של הגריל או מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עם מכסה סגור כ 8-10 דקות. מגישים עם רוטב טחינה, סלט ישראלי ועמבה.

 

טיפ ממיכל:

1. טחינה
מערבבים 100 מ"ל טחינה גולמית 4 כפות גדושות עם 1/3 כוס מים ומיץ מ-1/2 לימון. מוסיפים מלח (אפשר גם שום כתוש ורבע כפית כמון אם אוהבים).
2. להכין את המתכון ללא גריל: מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו. מחממים מחבת פסים וצורבים את הפיתה בדיוק כמו ההוראות על הגריל ובמקום ההעברה לקומה השנייה מעבירים לתנור ל 10 דקות.
מתאים גם למי שאין קומה שנייה בגריל.

המרכיבים

  • 5 פיתות שלמות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • למלית
  • 600 גרם פרגית טחונה או חזה עוף טחון
  • 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה (אפשר גם יותר)
  • 1/3 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית תבלין שווארמה
  • 1/2 בצל, מגורר גס
  • 1 חלמון ביצה ( אם רוצים)
  • מלח, פלפל שחור
גלילה לראש העמוד