בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת מעוינים פטנט

לתבנית מלבנית 30*35 או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

עוגה בחושה עם מעויני גבינה

עוגה בחושה עם צורה קסומה של מעוינים.
העוגה נקראת גם עוגת שמיכת הטלאים (לא עבד לי כל כך טוב בתרגום).
עוגה בחושה שמשלבת בתוכה עוגת גבינה!!
הפטנט הוא 2 בלילות שאחת קלילה יותר והיא בבסיס העוגה. בלילת גבינה שמכבידה מעט על הבלילה בבסיס ולכן יוצרת באפיה חריצים נפלאים שיוצרים מעוינים.
אבקת סוכר מעל והקסם נוצר.
היא קלה מאוד להכנה, סופר מרשימה וגם מכילה עוגת גבינה!!
הכול בעוגה אחת.

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל175 מעלו. מרפדים את בסיס העוגה בנייר אפייה ומשמנים את השולים.
2. בקערה מיקסר מקציפים ביצים וסוכר עם וו בלון כדקה עד שמבהירים. מוסיפים את שאר מרכיבי העוגה ומערבבים במהירות נמוכה עד שמתקבלת בלילה אחידה. יוצקים לתבנית באופן אחיד ומישרים את פני העוגה.
3. בקערה נוספת מערבבים את מרכיבי בלילת הגבינה עם מטרפה עד שמתקבלת בלילה אחיד. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף (מומלץ עם צנתר כוכב) משהים במקרר עד לשימוש.
4. מזלפים על פני העוגה פסים אלכסונים ברווח של כ 3 ס"מ ומעל פסים לכיוון המנוגד כך שיוצרו מעונים.
5. אופים 35-40 דקות או עד שהעוגה מזהיבה.
6. מצננים מעט ומגישים עם אבקת סוכר מעל לקישוט.

טיפ ממיכל:

אם אין לכם שקית זילוף אפשר להשתמש בשקית זיפר ופשוט וחתוך חור בגודל הרצוי.

עוגת מעוינים

המרכיבים

לעוגה
• 4 ביצים
• 1 כוס סוכר (200 גם)
• 150 גרם חמאה מומסת או 120 מ"ל שמן (1/2 כוס)
• 1/2 2 כוסות קמח (350 גרם)
• קורט מלח
• 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
• 1/2 כוס חלב (120 מ"ל )– אפשר גם חלב צמחי

לגבינה
• 1/2 1 מיכל גבינה לבנה מומלץ 9% (375 גרם)
• 1/2 חבילה אינסטנט וניל (40 גרם)
• 50 גרם אבקת סוכר (חצי חבילה)
• 1 ביצה

גלילה לראש העמוד