בלוג האוכל המומלץ michi

חזה עוף במילוי עראיס מוגש על אורז אדום

ל 4-5 סועדים

חזה עוף ממולא בתבנית אחת עם אורז אדום

סופ"ש ושני ערבי חג עוד לפנינו.
חשוב שנקל על המטבח עם מנה מושלמת בתבנית או ליתר דיוק בתבנית גריל אחת.
אורז אדום שמתבשל עם חזה עוף במילוי בשר בקר מתובל. סוג של עראיס משני סוגי בשר וכל זה על אורז בצבע עז וארומטי.
המנה הוכנה בגריל רוסו שמתאים באופן מושלם למנות בתבנית אחת. צלייה, בישול והגשה בכלי אחד.
את הגריל אפשר לרכוש ברשת https://www.cook-bake.co.il/
במידה ואין לכם רוס גריל זה עובד באותה מידה במחבת שמתאימה גם לאפייה בתנור.

אופן ההכנה

  1. בקערה קטנה מערבבים יחד את הבשר הטחון, בהרט, שיני שום וזעתר (אם רוצים). מתבלים במלח ופלפל.
  1. מנקים את נתחי חזה העוף מהשומן וחותכים בעדינות לאורכם לקבלת כיס גדול למילוי. ממלאים את הכיס שנוצר בכף גדושה מהמילוי לכל אורך הכיס ומהדקים היטב.
  1. מחממים את המחבת/גריל מעל כיריים עם 3 כפות שמן. מניחים את חזות העוף הממולאים וצולים אותם 3 דקות מכל צד. מתבלים במלח ובפלפל ומוציאים לצלחת.
  1. מוסיפים למחבת/גריל את השמן שנותר, את הבצל והפפריקה ומערבבים. מוסיפים את האורז, יוצקים מעל את המים הרותחים, מוסיפים רסק עגבניות וכפית מלח ומערבבים מעט. מניחים את המכסה ומבשלים 8 דקות בדיוק.
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. מסירים את המכסה, מניחים את חזות העוף, מחזירים את המכסה ומעבירים לתנור ל־10 דקות. מסירים את המכסה ומחזירים לתנור ל־5 דקות נוספות, או עד להזהבה. מגישים חם למרכז השולחן.
חזה עוף במילוי עראיס

המרכיבים

  • 200 גרם בשר טחון
  • 1/2 כפית בהרט
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית זעתר (אם רוצים)
  • מלח ופלפל
  • כ־700 גרם חזה עוף (5-4 נתחי חזה שלמים)
  • 1/3 כוס שמן זית או קנולה
  • 1/2 בצל קלוף, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 2 כוסות אורז (400 גרם)
  • 3 כוסות מים רותחים (720 מ" ל)
  • 4 כפות רסק עגבניות
גלילה לראש העמוד