עוגת לימון בחושה
אינגליש קייק 30-35 ס"מ
עוגת לימון קלה להכנה
שמה כאן מתכון לבחושה קלה ומרעננת
עוגה שמערבבים בקערה אחת.
נשמרת לפחות 4 ימים ללא קירור , הרי הלימון הוא חומר משמר נפלא.
תכינו למשפחה, לחברים והיא מתאים לתרומה.
תכפילו כמויות!
גרסת הפרווה שלה היא מושלמת.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד!!
עוגה שמערבבים בקערה אחת.
נשמרת לפחות 4 ימים ללא קירור , הרי הלימון הוא חומר משמר נפלא.
תכינו למשפחה, לחברים והיא מתאים לתרומה.
תכפילו כמויות!
גרסת הפרווה שלה היא מושלמת.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד!!
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל 175 מעלות. משמנים תבנית ומרפדים את הבסיס בנייר אפייה. בקערה בינונית מערבבים סוכר וגרידת לימון (אפשר למולל מעט בידיים כדי שהטעם לימוני יהיה מודגש יותר). מוסיפים ביצים ומערבבים.
- מוסיפים יוגורט, קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים מיץ לימון ושמן ומערבבים רק עד להטמעה. מעבירים לתבנית. בערת מרית טולה במעט שמן יוצרים קו לאורך פני העוגה ( עוזר לתפיחה ישרה ומרכזית).
- אופים 40- 45 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז עוגה יבש. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר כ 15 דקות.
- בקערה קטנה מערבבים אבקת סוכר עם 3 כפות מיץ לימון ומערבבים עד לקבלת ציפוי נוזלי אך לא נוזלי מידי. במידת הצורך מוסיפים עוד מיץ לימון.
- מצפים את פני העוגה בציפוי לאורכה ומגישים.
טיפ ממיכל:
אפשר גם בלי הציפוי ( במקרה כזה תלכו על כמות סוכר גבוה יותר)
המרכיבים
- 240 גרם קמח ( 2/3 1 כוסות)
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כוס סוכר ( עוד 1/4 כוס למי שאוהב מתוק יותר)
- גרידה מלימון אחד
- 4 ביצים L או 5 M
- 1 מיכל יוגורט (150 גרם) או חצי כוס חלב צמחי
- מיץ מלימון אחד( כ 50-60 מ״ל)
- 1/3 כוס שמן ( 80 מ״ל)
- לציפוי: 100 גרם אבקת סוכר
- 2-3 כפות מיץ לימון