בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת לימון בחושה

אינגליש קייק 30-35 ס"מ

עוגת לימון קלה להכנה

שמה כאן מתכון לבחושה קלה ומרעננת
עוגה שמערבבים בקערה אחת.
נשמרת לפחות 4 ימים ללא קירור , הרי הלימון הוא חומר משמר נפלא.
תכינו למשפחה, לחברים והיא מתאים לתרומה.
תכפילו כמויות!
גרסת הפרווה שלה היא מושלמת.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד!!

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 175 מעלות. משמנים תבנית ומרפדים את הבסיס בנייר אפייה. בקערה בינונית מערבבים סוכר וגרידת לימון (אפשר למולל מעט בידיים כדי שהטעם לימוני יהיה מודגש יותר). מוסיפים ביצים ומערבבים.
  2. מוסיפים יוגורט, קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים מיץ לימון ושמן ומערבבים רק עד להטמעה. מעבירים לתבנית. בערת מרית טולה במעט שמן יוצרים קו לאורך פני העוגה ( עוזר לתפיחה ישרה ומרכזית).
  3. אופים 40- 45 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז עוגה יבש. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר כ 15 דקות.
  4. בקערה קטנה מערבבים אבקת סוכר עם 3 כפות מיץ לימון ומערבבים עד לקבלת ציפוי נוזלי אך לא נוזלי מידי. במידת הצורך מוסיפים עוד מיץ לימון.
  5. מצפים את פני העוגה בציפוי לאורכה ומגישים.

טיפ ממיכל:

אפשר גם בלי הציפוי ( במקרה כזה תלכו על כמות סוכר גבוה יותר)

המרכיבים

  • 240 גרם קמח ( 2/3 1 כוסות)
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס סוכר ( עוד 1/4 כוס למי שאוהב מתוק יותר)
  • גרידה מלימון אחד
  • 4 ביצים L או 5 M
  • 1 מיכל יוגורט (150 גרם) או חצי כוס חלב צמחי
  • מיץ מלימון אחד( כ 50-60 מ״ל)
  • 1/3 כוס שמן ( 80 מ״ל)
  • לציפוי: 100 גרם אבקת סוכר
  • 2-3 כפות מיץ לימון
גלילה לראש העמוד