בלוג האוכל המומלץ michi

דג ברוטב חריף

מחבת ב'קוטר 24-28 ס"מ

דג מרוקאי הסגנון שלי

לדעתי הוא לוקח את הגפילטע בסיבוב.
מכינים אותו ממש בקלות והרוטב החריף שומר על עסיסיות הדג בקנאות גם בחימום חוזר.
פילה דג חריף בקלות יצרה, ממליצה לנסות.
אפשר להכין עם כל פילה דג לבן שאוהבים ( אני פחות אוהבת עם סלמון).
לקנות חלה טרייה כי הרוטב הוא הגיבור במנה.
סרטון הדרכה ממש כאן בעמוד!

אופן ההכנה

  1. מברישים את הדג בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  2. במחבת או סוטאז מחממים שמן וצולים את השום כדקה על אש גבוהה. מוסיפים פלפל חריף ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים פפריקה, פלפלים מיובשים וממשיכים לטגן כדקה. מוסיפים מים ורסק עגבניות ומביאים לרתיחה. מוסיפים עגבניות, גרידת לימון ו4 כפות כוסברה ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את פיסות הדג בעדינות ומביאים לרתיחה. מכסים ברוטב ומבדחים כ 12 דקות כלל אש בינונית. מתקנים תיבול עם מלח. מפזרים כוסברה מעל ומגישים חם.

המרכיבים

  • 700-900 גרם פילה דג עם העור כל פילה חצוי לשתים או שלוש חתיכות תלוי בגודל
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/3 כוס שמן
  • 8-10 שיני שום קלופות וכתושות
  • 1/2-1 פלפל אדום חריף חתוך דק
  • 2-3 פלפלים מיובשים ( אם רוצים)
  • 2 כפות גדושות פפריקה מרוקאית או פפריקה מתוקה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 2/3 כוס מים
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסא
  • 1/2 כוס עלי כוסברה טריים קצוצים
  • מלח וקצת פלפל גרוס
גלילה לראש העמוד