בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת גבינה באסקית ברולה

עוגת גבינה באסקית מושחתת

עוגת גבינה חלומית.
עוגת מפנקת מושחתת במיוחד שמשלב שתי אהבות שלי עוגת גבינה קטיפתית עם קרנץ של ברולה מעל.
הוספתי חטא על פשע עם רוטב שוקולד חלב ממש מעל.
רק מזכירה של הכין עוגה באסקית זה קלי קלות וההצלחה מובטחת.
סרטון הכנה מרהיב ממש כאן בעמוד!!

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 220 מעלות טורבו. מרפדים תבנית בשני ניירות אפייה.
  2. בקערה בינונית או קערת מיקסר עם וו בלון טורפים יחד את כל מרכיבי העוגה עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
  3. מעבירים לתבנית ואופים כ 45 דקות או עד שהעוגה יציבה מאוד ומרובה מלמעלה. במידה והעוגה מתחילה לבשרך מעל מורידים ל 190 מעלות בעשר  עד חמש-עשרה הדקות האחרונות.
  4. מוציאים מהתנור מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לפחות לחמש שעות.
  5. כשהעוגה מצוננת לגמרי מפזרים בשקע סוכר ובעזרת ״ מבער״ מקרמלים את הסוכר בפני העוגה בזהירות ובלהבה נמוכה על מנת לשלוט על הקרמל.
  6. מצננים כעשר דקות לקבלת הברולה. בינתיים בסיר קטן ממיסים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב שוקולד ושמנת עד לקבלת רוטב איחד.
  7. מגישים את הרוטב חם עם העוגה. מעדן!!

טיפ ממיכל:

* לעוגה ללא גלוטן אפשר להמיר את הקמח הקורנפלור

המרכיבים

  • 675 גרם גבינת שמנת מעל 16% ( 3 מיכלים)
  • 1/4 1 מיכל שמנת מתוקה( 320 גרם)
  • 6 ביצים גודל L
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות קמח ( 20 גרם)
  • 2 כפות קורנפלור (20 גרם)
  • 1כפית תמצית וניל איכותית
  • לציפוי: 1/3 כוס סוכר ( כ 70 גרם)
  • לרוטב: 150 שוקולד חלב או מריר חתוך לקוביות
  • 125 גרם שמנת מתוקה
גלילה לראש העמוד