בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת גבינה אפויה של פעם

תבנית קוטר 20 ס"מ מומלץ של ג'חנון או ייעודית לעוגת גבינה

עוגת גבינה אפויה אוורירית

קלאסית ואוורירית כמו ענן.
המלכה של עוגות הגבינה.
5 טיפים להצלחה ( ללא סדקים וגבוהה):
1. התבנית: תבנית גבוהה יעודית לעוגות גבינה או תבנית ג׳חנון.
2. שימון: העוגה תופחת למעלה בזמן האפייה לכן חשוב לשמן לגמרי את התבנית ( מומלץ בחמאה) במיוחד לכל אורך הדפנות ועד למעלה- לא לפספס. בבסיס מניחים נייר אפייה ( לא בדפנות) על החמאה שידבק ושהחילוץ יהיה נוח.
3. הקצפת החלבונים: חלבונים מוקצפים עם סוכר עד לשלב שהם מבריקים וקרמיים כך שיתאחדו בקלות עם תערובת הגבינה והחלמונים.
4. האפייה: לאפות באמבט מים בחלק התחתון של התנור. תבנית אטומה שיושבת בתבנית עמוקה עם כ 2-3 ליטרים של מים.
5. האפייה 2:לאפות בחום רגיל עליון ותחתון ולא בטורבו.
תזכרו גובה הבלילה יהיה גם הגובה הסופי של העוגה. במהלך האפייה העוגה תעלה ב כ 5 ס״מ ובסיום האפייה בהדרגה תצנח לגובה המקורי. התפיחה במהלך האפייה (שנוצרת ברובה מקצף הביצים) עדיף שתהיה מתונה ולכן לא לאפות בטורבו אלה בחום רגיל.
גם עם העוגה מעט נסדקת, היא סופר טעימה ותמיד אפשר לצפות אותה.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד

אופן ההכנה

  1. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
  2. מערבבים גבינה, שמנת חמוצה, חצי מהסוכר וחלמונים בקערה בינונית. מנפים מעל קורנפלור ופודינג וניל ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית  עד שכל הגושים נעלמים.
  3. קערת מקיסר עם וו הקצפה מקציפים את החלבונים עד שהם מתחילים להתייצב. מוסיפים את יתרת הסוכר ומקציפים במהירות גבוה כדקה וחצי עד שהקצף יציב ומבריק.
  4. מחממים תבנית ל 200 מעלות חום רגיל ( עליון תחתון). משמנים תבנית בחמאה בבסיס ובשולים. ממש לשמן היטב. כדי שהעוגה לא תיתפס באזור לא משומן ( אחת הסיבות לסדקים). בבסיס התבנית מניחים נייר אפייה מותאם לגודל. מקפלים את קצף החלבונים אל תערובות החלמונים בתנועות קיפול עד שמתקבלת בלילה אחידה. לא ״לחסוך״ בקיפולים וממש לקפל מלמטה.  יוצקים את הבלילה לתבנית. מיישרים את פני העוגה במרית.
  5. מומלץ לעטוף את דפנות התבנית בנייר אלומיניום לקבלת שוליים בהירים. במידה והתבנית לא אטומה מומלץ לעטוף גם מלמטה.
  6. ממלאים תבנית תנור עם שוליים גבוהים בכ 3 ליטר מים מניחים אותה בחלק התחתון של התנור. מניחים את התבנית העוגה בתבנית עם המים. אופים 30-40 דקות או עד שפני העוגה מזהיבים. במידה והם לא מזהיבים בכלל אחרי 20 דקות מעלים את המעלות ל 210.
  7. מורידים את התנור ל 150 מעלות וממשיכים לאפות 65 דקות. סוגרים את התנור ומשאירים את העוגה עוד שעתים בתנור. מעבירים למקרר לפחות ל 6 שעות ועד ללילה.
  8. מפרידים את העוגה מהשולים בעזרת סכין קטנה בעדינות. מכינים 2 צלחות לראשונה הופכים את העוגה. הופכים שוב לצלחת הגשה ומקשטים באבקת סוכר.

טיפ ממיכל:

אפשר להכין גם בתבנית של 22 ס"מ. העוגה תצא מעט יותר נמוכה.

המרכיבים

  • 750 גרם גבינה לבנה
  • 400 מ״ל שמנת חמוצה(2 מיכלים)
  • 8 ביצים גודל m או 7 ביצים גודל L
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל( 80 גרם)
  • 1/2 כוס קורנפלור ( 70 גרם)
  • מעט חמאה רכה לשימון מתבנית
  • 3 כפות אבקת סוכר לקישוט
גלילה לראש העמוד