עוגיות שפריץ של אמא שלי
כ 30 יחידות
עוגיות שפריץ בציפוי שוקולד
עוגיות הילדות שלי .
היו כמויות של העוגיות כאלו בבית.
זוכרת שלאמא שלי היה תוסף לקנווד ( שהביאה איתה מגרמניה), מכונת עוגיות כזו שמייצרת אותם בכמויות והן היו מופלאות ברכותן.
היום למיקסרים החדשים כבר אין תוסף כזה לצערי.
העוגיות היו תמיד בציפוי של שוקולד בדיוק כמו שאמא שלה הייתה מכינה.
זה בצק עוגיות שמכינים במיקסר ממש בקלות!!
המתכון מותאם לשקית זילוף ויוצא בקלות.
כמובן שאפשר גם להכין במכונה!!!
הם מעולות גם בלי ציפוי של שוקולד.
היו כמויות של העוגיות כאלו בבית.
זוכרת שלאמא שלי היה תוסף לקנווד ( שהביאה איתה מגרמניה), מכונת עוגיות כזו שמייצרת אותם בכמויות והן היו מופלאות ברכותן.
היום למיקסרים החדשים כבר אין תוסף כזה לצערי.
העוגיות היו תמיד בציפוי של שוקולד בדיוק כמו שאמא שלה הייתה מכינה.
זה בצק עוגיות שמכינים במיקסר ממש בקלות!!
המתכון מותאם לשקית זילוף ויוצא בקלות.
כמובן שאפשר גם להכין במכונה!!!
הם מעולות גם בלי ציפוי של שוקולד.
אופן ההכנה
- במיקסר עם וו הקצפה מקציפים יחד חמאה ואבקת סוכר כשתי דקות עד שהחמאה מבהירה מעט. מוסיפים את שאר המרכיבים (2כפות חלב)ומקציפים עד שנוצר בצק אחיד ורך. במידה והבצק לא מספיק רך מוסיפים עוד מעט חלב.
- מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. מחממים תנור ל 165 מעלות טורבו
- מעבירים את הבצק הרך לשקית זילוף עם ראש כוכב או עיגול ומזלפים מקלות באורך כ 5 ס״מ במרחק 3 ס״מ האחד מהשני.
- אופים כ 12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשטחים.
- בקערה קטנה מניחים את השוקולד וממיסים בפולסים של חצי דקה ומערבבים עד שכל הגושים נעלמים. מעברים לכוסית צרה ונמוכה.
- טובלים את קצה העוגייה השוקולד ולאחר מכן באגוזים. מניחים על נייר אפייה או נייר פרגמנט ומעבירים ל 15 דקות למקרר או עד שהשוקולד מתקרר.
טיפ ממיכל:
נהדרות גם בלי הציפוי
המרכיבים
- 150גרם חמאה רכה או מרגרינה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 200 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
- 70 גרם קורנפלור ( 1/2 כוס)
- 1 ביצה
- 2-4 כפות חלב או חלב צמחי
- 1כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- לציפוי ( אם רוצים)
- 100 גרם שוקולד מריר או חלב חתוכים לקוביות
- 5 כפות פרורי אגוזים שאוהבים( אני השתמשתי באגוזי לוז מסוכרים שקונים מוכנים)