בלוג האוכל המומלץ michi

עוגיות במילוי שוקולד עם טריק

ל כ20 יחידות

עוגיות רכות במיוחד במילוי שוקולד

בצק עוגיות שמכינים במיקסר ועוטף בעדינות טבלית שוקולד נפלאה.
ויחד יוצרים עוגייה במילוי מושלם.
פשוט וקל – טבלית השוקולד סופגת מהלחות של הבצק ויוצרת מילוי מושלם.
אחת העוגיות האהובות עלי בגלל הרכות של הבצק והמילוי.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד.

אופן ההכנה

  1. במיקסר עם והרצפה מקציפים יחד חמאה ואבקת סוכר כשצי דקות עד שהחמאה מבהירה מעט. מוסיפים את שאר המרכיבים ומקציפים עד שנוצר בצק אחיד ורך.
  2. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 4  מ״מ בין שני ניירות אפייה. כאשר נייר האפייה התחתון מעט מקומח. מעבירים למקרר ל 20 דקות לפחות.
  3. מחממים תנור ל 160 מעלות טורבו.
  4. מקלפים את נייר האפייה העליון בעדינות. חותכים מהבצק מלבנים בהתאמה לטבליות השוקולד. בדיוק ברוחב הטבלית ופי 3.5 באורך.
  5. מגלגלים את הבצק סביב השוקולד כך שיעטוף לגמרי (סרטון הדרכה ממש כאן בעמוד). במידה והבצק רך מידי יש להחזירו למקרר לכמה דקות עד שמתקשה מעט.
  6. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים של 2 ס״מ.
  7. מומלץ לצנן במקרר כ 10 דקות לפני אפייה. אופים כ 12-14 דקות או עד שמזהיב מעט בשוליים.

המרכיבים

לבצק

  • 150גרם חמאה רכה או מרגרינה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 200 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
  • 70 גרם קורנפלור ( 1/2 כוס)
  • 1 ביצה
  • 1-2 כפות חלב או חלב צמחי
  • 1כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

למילוי

  • 200 גרם שוקולד חלב או מריר חתוכים לקוביות
  • אחת או שניים תלוי בגודל הטבליות
גלילה לראש העמוד