בלוג האוכל המומלץ michi

עוגיות סינבון

לכ 35 יחידות

עוגיות קינמון שבלול

עוגיות קינמון מושלמות.
זוכרים את בצק העוגיות שלי שלא נדבק?!
בכל מקרה בצק קסם שהופך את ההכנה לקלה עוד יותר . מכינים את הבצק וללא קירור נגשים להכנה.
בצק מופחת סוכר ומילוי קינמון מתוק יוצרים עוגייה מושלמת לקפה.
סרטון הכנה מדהים ממש כאן בעמוד!

אופן ההכנה

  1. מניחים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מפעילים עד שנוצר בצק אחיד. אפשר לערבב את המרכיבים ידנית בקערה עם כף עץ ולבסוף בעזרת הידיים.
  2. בקערה קטנה מערבבים עם כף את כל חומרי המילוי למילוי אחיד.
  3. מרדדים את הבצק (אפשר מומלץ בין שני דפי אפיה) למלבן בגודל כ 40*20 ס״מ בעובי 0.3 מ״מ. מורחים את הבצק במלית בשכבה אחיד ועל כל הבצק. מגלגלים לגלילה הדוקה בחלק הרחב של הבצק מגלגלים את הגלילה על המשטח לקוטר של כ 3.5 ס"מ להידוק השכבות. עוטפים ומקפיאים לפחות 20 דקות להתייצבות וחיתוך נקי.
  4. מחממים תנור ל170 מעלות טורבו או 175 מעלות בחום רגיל.
  5. חותכים את הגלילה לעוגיות בעובי כ 0.8 מ״מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק של כ 2 ס״מ האחד מהשני. המידה והעוגיות התחממו מומלץ להעביר למקפיא ל 5 דקות להתייצבות נוספת. אופים כ 15 דקות או עד שהבצק מעט מזהיב.
  6. בקערה קטנה מערבבים אבקת סוכר עם כף מים. עד שנוצר זיגוג סמיך( במידת הצורך מוסיפים אבקת סוכר להסמכה או מים).
  7. מוציאים מהתנור ומצננים לפחות 15 דקות. מקשטים בזיגוג בעזרת כפית או שקית זילוף עם פתח קטן פסים לבנים דקים מעל העוגיות. הם מתקשים תוך כמה דקות.

טיפ ממיכל:

אפשר להכין את העוגייה גפם ללא הזיגוג והיא יוצאת נפלא.

המרכיבים

  • 1.5 כוסות קמח ( 210 גרם)
  • 100 גרם חמאה רכה מאוד ( אפשר לרכך במיקרוגל)
  • 1/3 כוס סוכר או אבקת סוכר ( 70 גרם)
  • 1 ביצה מומלץ גודל m
  • 1/2 כפית תמצית ווניל ( אם רוצים)

למילוי

  • 60 גרם חמאה רכה מאוד
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 2 כפות קינמון

לקישוט

  • 5 כפות אבקת סוכר
  • 1-2 כפות מים
גלילה לראש העמוד