בלוג האוכל המומלץ michi

מרק מיסו צמחוני

ל 4 סועדים

מרק מיסו בפחות מ 10 דקות

המרק הכי מהיר להכנה בעולם!!
מרק מיסו בגרסה קצרה וצמחונית.
הכי מזין, בריא בחורף עם טעמי אוממי נפלאים.
ברגע שיש את כל המרכיבים בבית בכל פעם שמתחשק לכם להזמין שליח עם המרק פשוט תכינו.
אין צורך ללכת לחנויות מתמחות אפשר למצוא היום הכול מה בסופרמרקט הקרוב.

אופן ההכנה

  1. בסיר בינוני מחממים מים עם אצות קומבו ופטריות שיטקי . מביאים לרתיחה קלה וממשיכים לבשל יחד כ 4 דקות. מוציאים את אצות הקומבו מהסיר. מוסיפים משחה מיסו ( 2 כפות)ומערבבים היטב כדקה. טועמים ובמידה והטעם לא חזק מספיק מוסיפים עוד כף מיסו. מיסו כהה יהפוך את המרק לכהה והבהיר ישאיר מרק בהיר יותר. כשטועמים צריך לזכור שאצות הוואקמה יוסיפו עוד מעט מליחות.
  2. מוסיפים את קוביות הטופו והוואקמה ומערבבים כדקה. הוואקמה המיובשת הופכות בדרך פלא לאצות רחבות שמוסיפות המון טעם למרק. מבשלים יחד עוד 2-3 דקות. בשלב זה אפשר להוציא את פטריות השיטקי.
  3. מקשטים את המרק בבצל ירוק ונהנים.

טיפ ממיכל:

אם לא מצאתם אצות קומבו -אפשר פשוט להוסיף לתחילת התהליך עוד 2 פטריות שטקי מיובשות.

המרכיבים

  • 2 ליטר מים
  • 2 חתיכות אצות קומבו ( כ 15 גרם)
  • 2-3 פטריות שיטקי מיובשות
  • 2-3 כפות משחת מיסו כהה או בהיר
  • 2 כפות אצות ווקאמה( כ 8 גרם)
  • כ 200 גרם טופו קשה חתוך לקוביות
  • 2 גבעולי בצל ירוק חתוך לפרוסות דקות
גלילה לראש העמוד