בלוג האוכל המומלץ michi

ג'בטה ללא לישה

ל 3 לחמים בגודל בינוני (כחצי באגט)

ג'בטה - לחם איטלקי ללא מאמץ

לחם עם ניחוח מעט חמוץ שהטעם שלו מגיע מתפיחה אוורירית ונפלאה.
הג'בטה מאוד דומה לפוקצ'ה, קרנץ דק מבחוץ ורכות נפלאה מבפנים.
הכי מתאימה כמלווה לגבינות של החג.
טכניקת המאפה ללא הלישה פשוט נוצרה עבור הג'בטה שצריכה זמן וסבלנות ובצק מאוד לח שמתייצב ומתפתח במנוחה שבמקרר.
הגלוטן מתפתח באיטיות בלילה בקירור ובתוספת קיפול אחד לחיזוק רשת הגלוטן נוצרת לנו ג'בטות חלומיות ללא מאמץ.

אופן ההכנה

  1. בקערה מערבבים יחד קמח, סוכר ושמרים ומוסיפים להם מים ומערבבים קלות עם כף עץ כחצי דקה. מוסיפים מלח ושמן זית ומערבבים רק עד שמתאחד. מכסים ומעבירים למקרר לפחות ל 12 שעות (מומלץ 14-17 שעות)
  2. מוציאים מהקירור. בעזרת האצבעות פרידים את הבצק מהקצרה ומקפלים מעט לשתיים פעמיים כך שנוצר בצק מעט יותר חלק וחזק. מכסים ומתפיחים שוב לפחות כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מסדרים על משטח עבודה 2 ניירות אפייה. מפזרים מעל הבצק קמח והופכים אותו אל נייר האפייה. מפזרים מעל קמח והופכים שוב לנייר השני כך ששני הצדדים יהיו מכוסים בשכבה של קמח. מחלקים את הבצק באופן חופשי לשלוש חלקים בעזרת סכין או מרית ומרווחים. מתפיחים כשעה או עד שמכפיל את נפחו.
  4. מחממים תנור ל240 מעלות. מעבירים את הלחמים לתבנית (מומלץ חמה ואופים כ 18-24 דקות או עד שמזהיב לגמרי. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון של כ 10 דקות לפחות לפני שחותכים.

המרכיבים

  • 1/2 קילו קמח (מומלץ קמח לחם)
  • 1/2 1 כוסות מים (360 מ"ל)
  • 3/4 כפית שמרים יבשים (4 גרם)
  • 2 כפיות סוכר (12 גרם)
  • 1 כפית גושה מלח (8 גרם)
  • 1 כף שמן זית
גלילה לראש העמוד