בלוג האוכל המומלץ michi

עוגיות לימון

35-40 יחידות

עוגיות לימון מושלגות

עוגיות לימון מושלגות.
טעם לימון מופלא ומרענן יחד עם רכות יוצאת מן הכלל.
חמוץ אך לא חמוץ מידי. במיוחד למי שפאי לימון חמוץ לו מידי.
זו עוגייה מאוזנת לגמרי בחמיצות לעומת החמאתיות שבה.
מכתירה את העוגייה הזו כגילוי שנכנס אלי למתכונים האהובים והקלים המיוחד לאורחים.
המרכיב הסודי שלי הוא מעט כורכום לצבע טבעי צהבהב. לא לפחד הכורכום לא משנה את הטעם הלימוני הנפלא של העוגייה.

אופן ההכנה

1. מכניסים לקערת מיקסר עם וו הקצפה או וו גיטרה חמאה מומסת וסוכר ומערבבים על מהירות נמוכה. מוסיפים את הביצים עד שהם נטמעים בחמאה. מוסיפים מיץ לימון, כורכום וגרידה ולאחר מכן את החומרים היבשים, קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים עד שנו נוצר גוש אחיד. עוטפים הניילון נצמד ומומלץ לקרר לפחות שעה במקרר.
2. מחממים תנור ל175 מעלות (מומלץ במוד טורבו). מצפים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה. מעבירים את אבקת הסוכר לקערה. יוצרים כדורים בקוטר כ 1 ס"מ ומגלגלים באבקת סוכר עד שהם מכוסים לגמרי.
3. אופים 15-20 דקות או עד שהעוגייה מתייצב מבחוץ. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגייה לנוח כ 10 דקות לפני הגשה.
4. שומרים בכלי אטום במקום קריר.

המרכיבים

• 280 גרם קמח (2 כוסות קמח)
• 150 גרם סוכר (3/4 כוס סוכר)
• 50 גרם חמאה מומסת מעט מצוננת
• 2 ביצים (מומלץ m(
• 1/4 כפית כורכום (לצבע צהבהב – אם רוצים)
• 2 כפות מיץ לימון
• גרידה מלימון אחד (חשוב מאוד)
• 1.5 כפיות אבקת אפייה
• קורט מלח

• 100 גרם אבקת סוכר לציפוי

גלילה לראש העמוד