בלוג האוכל המומלץ michi

לחמניות פרצל

14-16 יחידות

לחמניות ברצל

פרצל – אחד המאפים הכי טעימים שיש.
יש לי כבר מתכון נהדר של פרצלים בבלוג עם הסברים מדויקים להכנת הצורה המסורתית.
אז מה חדש?
הפעם מתכון מעט שונה.
מתכון אופייני לבוואריה (ממינכן לכיוון האלפים ).
כאשר המתכון הקודם היה אופייני לאזור שטוטגרט.
מזכירה רק שהשם המקורי ועדין כך הם נקראים בגרמניה הוא ברצל.
במעבר שלהם לאמריקה הם הפכו לפרצלים.
בדרום גרמניה הם ממש כמו הפיתות אצלנו.
נכנסים למסעדה מקומית ומיד מקבל סלסלה של ברצלים לשולחן.
במאפיות הם נמכרים גם כלחמניות עגולות וארוכות ומאוד פופולאריות לסנדוויצ'ים.
אני ממש לא צריכה כלום עם הברצלים … אולי קצת חמאה לפעמים!!
בצק עשיר עם נגיעה נפלאה של חמאה מומסת בתוכו.

הפעם ממש חקרתי את מהות הטעם החיצוני שנוצר בגרמניה ע"י סודה קאוסטית לאכל ואפשר לקנות אותה בכל בית מרקחת.
אחרי ניסיונות רבים בבית הגעתי לתוצאה נפלאה ממש דומה למקור.
צבע נפלא וטעם של בייגלה מבחוץ.
היצמדו להוראות תקבלו ממש לחמניית ברצל מושלמת!!
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד.

אופן ההכנה

1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הסוכר והמים ולשים לאט כשתי. מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש במהירות אטית עוד 9 דקות, לבצק אחיד ואלסטי. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. מחלקים את הבצק לכ 14 חתיכות (כ 60 גרם ליחידה). מגלגלים כל חתיכה לכדור פינג פונג. מניחים את הפרצלים בתבניות מרופדות בנייר אפייה, ומתפיחים עוד כ30-60 דקות או עד שמכפיל את נפחו.
3. מחממים את התנור ל220 מעלות. בסיר קטן מרתיחים מים ומיד לאחר הרתיחה מוסיפים סודה לשתייה, מלח, סילאן ומערבבים. מורידים מהאש ומניחים כשתי דקות. טובלים את הפרצלים בזהירות במשרה משני ציידי הפרצל לפחות 10 שניות מכל צד ומניחים חזרה בתבנית ומפזרים עליהם מעט מלח גס. חותכים בפני הלחמנייה בעזרת סכין או מספרים שני קווים שיוצרים איקס.
4. אופים כ16-20 דקות, עד שהלחמניות שחומות. מוציאים, מצננים ומגישים. הפרצלים במיטבם ביום האפייה. אפשר לשמור אותם עד יומיים בטמפרטורת החדר או עד חודש בהקפאה.

טיפ ממיכל:

אפשר לגוון את הציפוי : זעתר, שומשום, קצח, פרג….
מומלץ לצפות בסרטון.

לחמניות פרצל

המרכיבים

לבצק
• 500 גרם קמח
• 7 גרם שמרים יבשים או 20 גרם טריים
• 1 כף סוכר (20 גרם)
•  1 כוסות מים (240 מ"ל)
• 1/2 כוס חלב (120 מ"ל)
• 25 גרם חמאה, מומסת אפשר להחליף למרגרינה או שמן
• 1 כפית מלח (5 גרם)
לציפוי
• 50 גרם סודה לשתייה
• 1/2 ליטר מים
• 1 כפית מלח
• 3-4 כפות סילאן

• לקישוט: 2 כפות מלח גס (אפשר בלי או כל ציפוי שאוהבים)

גלילה לראש העמוד