בלוג האוכל המומלץ michi

קייזרשמרן

מחבת גדולה בקוטר 24-26

פנקייק אוסטרי מסורתי הקייזרשמרן

המלך האוסטרי של הפנקייקים או בעצם הקיסר / קייזר.
פנקייק מופלא שנמכר גם בדוכני רחוב באוסטריה במיוחד בשווקי חג המולד.
סוד הטעם שלו היא האווריריות כאשר חומר ההתפחה הוא חלבון מוקצף.
במתכון משתמשים במקביל בכיריים ותנור.
התרגום המדויק של קייזרשמרן = סמרטוטי הקיסר.
בסלנג שמרן מציין בעצם טעים המיוחד.
האגדה מספרת שהקיסרית סיסי אישתו של הקיסר פרנץ יוזף שהיתה מעט פרועה ויצאה לבודפשט ללא אישור.
הקיסר ופמלייתו נסעו להביאה חזרה ובדרך הכרכרה שלהם נתקעה לייד חווה אוסטרית.
לבעלת החווה לא היה כמעט מזון והקיסר היה רעב.
היו לה רק ביצים, חלב,סוכר, צימוקים, קמח וריבת פובידל.
היא התחילה להכין לקיסר את הפנקייק האוסטרי הרגילה אך הוא נדבק לה למחבת וכך נוצרו החתיכות הקטנות והצלויות שהקיסר אהב במיוחד והפך אותן למנה האישית שלו הקייזרשמרן.
כמו כל מנה טובה בהיסטוריה תחילתה כמובן בטעות.

אופן ההכנה

1. בקערה קטנה מערבבים את הרום עם צימוקים. בקערה בינונית מערבבים חלמונים עם חלב, חצי מהסוכר, קמח ומלח ומערבבים היטב. בעזרת מטרפה עד שמתקבלת בלילה אחידה.
2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. בקערת מיקסר מקציפים חלבונים עם סוכר עד שנוצר קצף יציב מאוד. מקפלים את קצף החלבון לבלילת החלמונים עד שנוצרת בלילה תפוחה ואחידה.
3. מחממים מחבת גדולה עם שמן. יוצקים את הבלילה . מעל לבלילה מפזרים צימוקים (מסוננים מנוזלים) ומטגנים כשתי דקות. מעבירים לתנור ל כ 6-8 דקות או עד שהפנקייק יציב ומזהיב. מוציאים מהתנור . מוסיפים למחבת החמה חמאה (אם רוצים) וחותכים את הפנקייק לחתיכות בעזרת מזלג . מערבבים מעט ומנפים מעל אבקת סוכר ומגישים חמים.
4. מומלץ להגיש ולאכול מיד.

טיפ ממיכל:

למי שלא רוצה או יכול להשתמש בתנור מומלץ להכין את הפנקייק במחבת גדולה יחסית ואחרי שבסיס מתייצב ובמקום להעביר לתנור מכסים וממשיכים לטגן על אש נמוכה כ 4-5 דקות.

המרכיבים

• 3 ביצים מופרדות
• 3 כפות קמח גדושות
• 3 כפות סוכר
• 1/3 ו2 כפות כוס חלב (100 מ"ל)
• 1/4 כוס צימוקים בהירים קטנים
• 1/4 כוס רום או קוניאק (אם רוצים)
• קורט מלח
• 1 כף שמן קנולה
• 1 כף חמאה (אופציונאלי)
• 30 גר' אבקת סוכר (1/3 שקית)

גלילה לראש העמוד