בלוג האוכל המומלץ michi

עוגה בחושה טבעונית עם אוכמניות

אינגליש קייק אורך 25-30 ס"מ

עוגת אוכמניות טבעונית

העוגה הטבעונית האהובה עלי.
מנוקדת בסגול נפלא ובריא, כזו שאי אפשר להפסיק ליישר.
עוגה שכל כך להכין ופשוט שווה בטירוף.
מתיקות עם חמיצות וצבע נפלאים.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 175 מעלות. משמנים תבנית אפייה ומרפדים את הבסיס בנייר אפייה.
  2. בקערה קטנה מערבבים אוכמניות, סוכר ומיץ קלות.בקערה גדולה מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, גרידת לימון וסוכר. מוסיפים לתערובת, חלב, מיץ לימון ושמן ומערבבים היטב עד שנוצרת בלילה אחידה. מקפלים לתוך הבלילה את האוכמניות והמיצים בקערה כך שיתפזרו באופן אחיד בבלילה. יוצקים את הבלילה לתבנית.
  3. אופים כ 50 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש.
  4. מוציאים ומצננים כ 15 דקות. מגישים.

 

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף את האוכמניות בכל סוג של פירות אדומים

המרכיבים

  • 2 כוסות קמח לבן (280 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • גרידה מחצי לימון
  • 1/3 כוס שמן קנולה או שמן קוקוס מומס (80 מ"ל)
  • 1 כוס חלב צמחי מומלץ שיבולת שועל (240 מ"ל)

 

  • 1 כוס אוכמניות (כ100 גרם) – טריות או קפואות
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף מיץ לימון
גלילה לראש העמוד