בלוג האוכל המומלץ michi

מאפה משמשים וסילאן אישי

14-16 יחידות

מאפה משמשים אישי ב 5 דקות

טרנד מטורף ברשת שמתאים בול לעונת המשמשים.
מוכן בכמה דקות ונאפה מהר כך שהמשתמשים מתרככים ומתקרמלים בדיוק במידה.
טעמים ים תיכונים של סילאן ופיסטוק.
שמרו, שתפו והכינו בקרוב כי עונת המשמשים יחסית קצרה.
מתאים במיוחד פירות מעט קשים שהמתיקות בבישול תהפוך אותם למעדן.

אופן ההכנה

  1. בקערה בינונית מערבבים משמשים עם סוכר ולימון.
  2. מרדדים מעט את במק העלים ( בבצק פילאס אין צורך). קורצים עיכולים בקוטר 6-7 ס״מ( אפשר גם בעזרת כוס רחבה).
  3. מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית אפיה.
  4. על הנייר האפייה מניחים כפית סילאן מעט פיסטוקים ומכסים בחצי משמש הפוך. מצפים בעיגול בצק ומהדקים לנייר באפיה סביב הפרי וממשיכים עד שהבצק או הפרי נגמרים.
  5. אופים 9-11 דקות או עד שהבצק מזהיב ולא מעבר. מוציאים מהתנור. מצננים 4-5 דקות או עד שנוח להפריד מנייר האפייה. מומלץ להגיש טרי.

המרכיבים

  • 250 גרם בצק עלים או בצק פילאס (מתאים גם לשאריות בצק שמרדדים מחדש)
  • 7-8 משמשים חצוים
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1/3 כוס סילאן
  • 1/4 כוס פיסטוקים קצוצים דק
גלילה לראש העמוד