סלט קוסקוס עם עגבניות אפויות ואספרגוס
4-5 סועדים
סלט עם חלומי, אנטי פסטי צבעוני וקוסקוס
סלט שהוא פינוק אמיתי וברור שהוא ממש ארוחה וחגיגה אמיתית.
סלט סופר חגיגי וסופר מושקע.
אופן ההכנה
1.מחממים את התנור לחום בינוני – גבוה (180 מעלות). בתבנית מתאימה מפזרים את העגבניות, פלפלים, קישוא שמן זית (משאירים כף אחת) עלי אורגנו 1/2 כפית מלח. אופים כעשרים דקות או עד שהעגבניות מתכווצות מעט והירקות מזהיבים. מקצרים מעט את גבעולי האספרגוס ומחממים סיר בינוני עם מים וכפית מלח. מניחים ליד הסיר קערה עם מים וקרח. מבשלים את האספרגוס במים הרותחים בדיוק חצי דקה ומעבירים מיד למי הקרח.
2. מעבירים את הקוסקוס לקערה מכסים כמעט לגמרי במים רותחים. מוסיפים כף שמן זית . מתבלים במלח ופלפל ומעבירים למקרר ל10 דקות.
3.במחבת בינונית מחממים מעט שמן וצולים את החלומי כדקה מכל צד או עד שמזהיב (אפשר במחבת פסים).
4.מערבבים את הקוסקוס עם החומץ, הירקות והשמן שנותר מהירקות. בודקים את התיבול ומתקנים במידת הצורך במלח ופלפל. מוסיפים חלומי חם מעל ומגישים.
המרכיבים
• 1 שקית קוסקוס (מומלץ עבה – 400 גר')
• 1/2 כוס שמן זית
• 250 גר' עגבניות חתוכות לחצאים
• 2 פלפלים מומלץ בשני צבעים חתוכים למקלות
• 1 קישוא חתוך לקוביות צבעוניות
• ענף אורגנו טרי מופרד לעלים (אם רוצים)
• 250 גר' אספרגוס ירוק טרי
• 3 כפות חומץ בלסמי
• 120 גר' גבינת חלומי חתוכה לפרוסות דקות
• 1 כפית שמן קנולה
• מלח ופלפל