בלוג האוכל המומלץ michi

כוסות מוס שוקולד מריר וחלב

4-5 כוסות

כוסות מוס שוקולד בשני צבעים

מוס שוקולד גנש לא מוקצף בטעם שוקולדי מרוכז.
הכי פשוט להכנה וללא הקצפות מיותרות. לכל אוהבי השוקולד במיוחד לכבוד יום השוקולד.
הרעיון של המוס המוטה מעט באלכסון היה של חמוטל יעקובוביץ’ הסטייליסטית בצילום נפלא הזה.
שימו לב בצילום לרקע המקווקו שצויר על ידי חמוטל והותאם לצבעי המוס – פשוט חגיגת טעמי שוקולד בכוס אישית.
מומלץ להשתמש בכוסות יחסית קטנות כ 100 מ"ל.

אופן ההכנה

1. מחממים יחד שוקולד מריר, נס קפה ו 11/4מיכל שמנת לבישול בסיר בינוני. בסיר נוסף מחממים יחד שוקולד חלב ו 3/4 מיכל שמנת לבישול שני הסירים תוך כדי ערבוב קל עד שכל הגושים נעלמים. מורידים מהאש ומצננים כ 15 דקות בטמפרטורת החדר. מערבבים בכוס קטנה ג'לטין ומים מערבבים היטב בעזרת מזלג ומעבירים למיקרוגל ל20 שניות או עד שכל הגושים נעלמים. מוסיפים חצי מהג'לטין לכל סיר תוך כדי ערבוב מהיר.
2. יוצקים את השוקולד המריר לתחתית הכוסות ומעבירים למקרר ל 20 דקות או עד שהשוקולד מתייצב בכוס – אפשר להטות את הכוסות מעט במקרר וכך נוצר האפקט של המוס האלכסוני (שוקולד החלב נשאר בטמפרטורת החדר). שופכים מעל את שוקולד החלב. מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
3. מקציפים את השמנת המתוקה עם שתי שקיות סוכר וניל לקצפת יציבה ומזלפים מעל לשוקולד החלב ומגישים קר או מעבירים למקרר עד להגשה.

המרכיבים

• 150 גר' שוקולד מריר
• 150 גר' שוקולד חלב
• 1 כף נס קפה
• 2 מיכלים שמנת לבישול 10% (500 מ"ל)
• 2/3 מיכל שמנת מתוקה (180 מ"ל)
• 2 שקיות סוכר וניל
• 2 שקיות ג'לטין (14 גרם)
• ¼ כוס מים

גלילה לראש העמוד