סופגנייה במילוי וציפוי שוקולד
18-20 סופגניות
סופגנייה מושחתת עם שוקולד
אין צורך במילוי מסובך, חוצים את הסופגנייה לרוחב וממלאים בקלות קרם נפלא וציפוי אלגנטי ומתחרים בסופגניות המעוצבות ללא מאמץ.
במתכון יש אפשרות גיוון למוס האחד על בסיס ממרח שוקולד והשני על בסיס גנש שוקולד מריר מוקצף, חגיגה.
ממש מושלם לנר ראשון של חנוכה!
אופן ההכנה
1. בקערת מערבל שמים יחד שמרים, סוכר, ביצים, גרידת לימון, חלב והקמח. לשים במהירות נמוכה כ 5 דקות או עד שנוצר בצק אחיד . מוסיפים את החמאה, קורט מלח וממשיכים בלישה עוד 5 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים כשעה לתפיחה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. מניחים את הבצק על משטח מקומח וצרים ממנו עיגולים בקוטר 3 ס"מ (תולשים פיסה אחר פיסה ומגלגלים אותם על המשטח). מסדרים את הכדורים על תבנית מקומחת במרווחים ומהדקים אותם מעט כדי ליצור דיסקית מעט רחבה יותר. מכסים במגבת ומשהים כ 40 דקות או עד שהכפילו את נפחם (לפעמים זה לוקח קצת יותר זמן – הכפלת הנפח חשובה לסופגנייה לא דחוסה).
3. מחממים את השמן בסיר בינוני לטמפרטורה של 170 מעלות, מחליקים לתוכו 4-5 סופגניות, מכסים את הסיר ומטגנים 2-3 דקות או עד שהן מזהיבות בצד התחתון. הופכים וממשיכים לטגן בסיר גלוי כ 3-4 דקות נוספות (בשלב זה אפשר להנמיך את האש). מוציאים אל ניר סופג.
4. מוס שוקולד אופציה 2: בקערה קטנה מחממים נוטלה וחלב כדקה במיקרוגל ומערבבים היטב. בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה ופודינג עד שנוצר קצף יציב. מקפלים את הנוטלה אל הקצפת בעדינות עד שנוצר מוס אחיד.
5. להרכבה: חותכים את הסופגנייה וממלאים במוס בעזרת כף או שקית זילוף כ 3-4 כפות מהמוס מפזרים פיסטוקים.
6. מערבבים בקערה קטנה אבקת סוכר, קקאו ומים. בעזרת מברשת מברישים את פני הסופגנייה. מפזרים פרורי מרנג. הציפוי מתייבש תוך כמה דקות. במידה והציפוי נוזלי מידי מוסיפים 2 כפות אבקת סוכר.
טיפ ממיכל:
אופציה נוספת לסופגנית שוקולד מושחתת עם מוס שוקולד מריר (גנש מוקצף)ופיסטוקים:
אופציה נוספת למילוי וציפוי של קקאו מעל אם תוספת פיסטוקים מעל למוס.
למוס שוקולד מריר
• 1.25 מכלי שמנת מתוקה להקצפה (315 מ"ל)
• 130 גרם שוקולד מריר שבור לטבליות
• 100 גרם מיני מרנגים וסוכריות קטנות (זהב)
•50 גרם קקאו לפיזור מעל
ההכנה: למוס שוקולד (גנש מוקצף): בסיר בינוני על אש בינונית מבשלים יחד שמנת מתוקה עם שוקולד. מערבבים לאורך כל הבישול עד שהשוקולד נמס לגמרי. מעבירים לכלי אחסון ומצננים 50 דקות במקפיא. חשוב בשלב זה שהשמנת תהיה קרה לגמרי. למי שיש כמה שעות להכנה יכול לצנן במקרר ללילה. במערבל במהירות גבוה מקציפים את השמנת והשוקולד עד שהופכים לקצף יציב.
להרכבה: חותכים את הסופגנייה וממלאים במוס בעזרת כף או שקית זילוף כ 3-4 כפות מהמוס מפזרים סוכריות זהב מכסים את הסופגנייה בחלק העליון מפזרים קקאו ומיני מרנגים.
המרכיבים
לבצק
• 20 גר' שמרים יבשים
• 1/2 כוס סוכר (100 גר')
• 2 ביצים
• 1 כוס חלב פושר (240 מ"ל)
• גרידה מלימון אחד
• 700 גר' קמח
• קורט מלח
• 50 גר' חמאה מומסת
•
ציפוי קקאו
• 80 גר' אבקת סוכר
• 2 כפות קקאו
• 1/4 כוס מים (מומלץ מסוננים)
מוס שוקולד
• 1.25 מכלי שמנת מתוקה להקצפה (315 מ"ל)
• 2 כפות פודינג וניל
• 3 כפות נוטלה או ממרח שוקולד שאוהבים
• 3 כפות חלב
• 50 גר' פיסטוקים קלויים קצוצים דק