בלוג האוכל המומלץ michi

סופגניות טירמיסו

לכ 15 סופגניות

סופגניות במילוי מוס מסקרפונה וקקאו

לאוהבי מילוי מוסי מוקצף זו הסופגנייה המושלמת.
עם קפה טוב בצד טעמי הטירמיסו מושלמים.
העוגה שמימית בתוך סופגנייה.
מאורע שממש שווה את הקלוריות.
אל תוותרו על הרבה קקאו מעל, המרירות השוקולדית בסופגנייה היא חוויה.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד!!!

אופן ההכנה

  1. בקערת מערבל שמים יחד שמרים, סוכר, ביצים, חלב והקמח. לשים במהירות נמוכה כ 5 דקות או עד שנוצר בצק אחיד . מוסיפים את החמאה, ברנדי קורט מלח וממשיכים בלישה עוד 5 דקות. במידה והבצק יבש מוסיפים עוד מעט חלב. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים כשעה לתפיחה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. מניחים את הבצק על משטח מקומח וצרים ממנו עיגולים בקוטר 4.5 ס"מ (תולשים פיסה אחר פיסה ומגלגלים אותם על המשטח כ 65 גרם). מסדרים את הכדורים מרובעי נייר אפייה שגוזרים מראש. מכסים במגבת ומשהים כ 40 דקות או עד שהכפילו את נפחם (לפעמים זה לוקח קצת יותר זמן – הכפלת הנפח חשובה מאוד לסופגנייה לא דחוסה).
  3. מחממים את השמן בסיר בינוני לטמפרטורה של כ 165 מעלות ( חם אבל לא חם מידי) מחליקים לתוכו 4-5 סופגניות הפוכות מוציאים את הנייר ומטגנים 2-3 דקות או עד שהן מזהיבות בצד התחתון. הופכים וממשיכים לטגן כ 3-4 דקות נוספות (בשלב זה אפשר להנמיך את האש). מוציאים אל ניר סופג.
  4. למילוי: בקערה מיקסר עם וו הקצפה מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי עד שנוצר מילוי אחיד.
  5. ממלאים את המילוי בשקית זילוף עם צנתר עגול ( אפשר גם בלי צנתר). יוצרים בצד כל סופגנייה חור קטן (כדי להקל על המילוי). מזלפים לתוכה ככף וחצי מהמילוי. מפזרים מעל לסופגניות מעט  אבקת סוכר ומעל מפזרים קקאו ומגישים.

המרכיבים

לבצק

  • 700 גרם קמח ( מומלץ קמח לחם)
  • 20 גר' שמרים יבשים
  • 2/3 כוס סוכר (140 גר')
  • 2 ביצים
  • 1/4 1 – 1 כוס חלב פושר (240-300 מ"ל)
  • 1 כף ברנדי או אלכוהול שאוהבים ( אם רוצים)
  • קורט מלח
  • 30 גר' חמאה מומסת או 3 כפות שמן

 

למילוי

  • 1 חבילה גבינה מסקרפונה או גבינת שמנת (250 גרם)
  • 1/4 כוס חלב (60 מ״ל)
  • 1/2 חבילה אינסטנט וניל פודינג (40 גרם)
  • 1-2 שקיות סוכר וניל

 

לציפוי

  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 2-3 כפות אבקת קקאו

 

גלילה לראש העמוד