בלוג האוכל המומלץ michi

סופגנייה קטנה במילוי הפתעה

כ20 סופגניות

סופגניות מיני במילוי מיני ביצי קינדר

מתאימה למי שלא אוהב להזריק מילוי אחרי הטיגון.
מיני סופגנייה במילוי נפלא של שוקולד –וופל (ממש מיני – שני ביסים).
אומנם אין צורך למלא אבל חשוב לעקוב אחר ההוראות כדי המילוי לא ״יברח״.
בחרתי בקינדר בואנו בגלל הוופל גם כשהמילוי בורח נשאר בסופגנייה וופל מושלם.
הסופגנייה מחממת את הביצה ויוצא גנש שוקולד רך, הכי הפתעה.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד!

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את מרכיבי הבצק (שמים לב שהמלח לא יגע בשמרים) ולשים במהירות נמוכה כ-3 דקות, לבצק אחיד. במידה והבצק יבש, מוסיפים מעט נוזלים במידה ורטוב מוסיפים כף קמח. ולשים עוד כ-7 דקות. עוצרים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה בטמפרטורת החדר או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. מקמחים את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק. מחלקים אותו לכ 20 פיסות במשקל 35-40 גרם. יוצרים מכל בצק דסקית וממלאים בביצה . עוטפים היטב את הביצה בבצק באופן אחיד וסוגרים היטב. מכסים במגבת ומניחים להתפחה עד שהכדורים מכפילים את נפחם (כ-40 דקות ועד שעה וחצי). הכי חשוב לבדוק אחרי ההתפחה שהביצה לא ״ בורחת״ ואם יש צורך סוגרים בצביטה חזקה כל חור שמתגלה בזהירות.
  3. יוצקים את השמן לסיר בינוני ומחממים לטמפרטורה של 160 מעלות או עד שקיסר עץ יוצר בסיר בועות קטנות מסביבו. מחליקים לשמן החם בזהירות 5-6 סופגניות, ומטגנים 3-4 מכל צד. מומלץ לטגן על אש בינונית ואפילו נמוכה. הופכים בעזרת כף מחוררת. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג או רשת. מטגנים כך את כל הסופגניות. אם סופגנייה נפתחת במהלך הטיגון זה לא נורא זה מעט מלכלך את השמן בסיר.
  4. בוזקים עליהן מעט אבקת סוכר ומגישים.

טיפ ממיכל:

אפשר למלא בכל סוג שוקולד או כדור שוקולד קטן שאוהבים.

המרכיבים

לבצק

  • 3 כוסות קמח ( 420 גרם)
  • 1 כף שמרים יבשים (10 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 1 ביצה+ 1 חלמון
  • 1 כוס פחות 3 כפות חלב או מים ( 210 מ״ל)
  • 20 גרם חמאה או מרגרינה מומסת או 20 מ"ל שמן
  • 1 כף ברנדי או ליקר מכל סוג שאוהבים
  • קורט מלח
  • לטיגון: 1 ליטר שמן

למילוי

  • כ 20 מיני ביצי קינדר בואנו או קינדר בואנו רגיל חתוך לטבליות
  • 4 כפות אבקת סוכר לקישוט
גלילה לראש העמוד